Ζελένσκι: Από το Dancing with the Stars στην προεδρία της Ουκρανίας!

Ζελένσκι: Από το Dancing with the Stars στην προεδρία της Ουκρανίας!
Ukraine Top Candidate

Όταν ανέβηκε στην εξουσία, τον Απρίλιο 2019, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι δεν είχε ιδέα από πολιτική, τουλάχιστον όχι κάτι περισσότερο από έναν μέσο πολίτη.

Αντίθετα ήταν ένας άνθρωπος της Τέχνης -με την ευρύτερη έννοια- αφού είχε διαπρέψει ως κωμικός ηθοποιός και είχε γίνει γνωστός για τον… χορό του και όχι μόνον.

Συμμετείχε στην πρώτη σαιζόν του ουκρανικού «Dancing with the stars» όπου μπορείτε να τον απολαύσετε και στο πάσο ντόμπλε που ακολουθεί:

Χωρίς πολιτική και στρατιωτική εμπειρία ο Ζελένσκι εμπνεύστηκε και από την καριέρα του για τη νέα του θητεία. Αλλά ας τα πάρουμε όλα με μια σειρά.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην υποκριτική τέχνη, μόλις στα 17 του μέσα από τοπικό διαγωνισμό κωμωδίας που τον οδήγησε και στο πρωτάθλημα σε εθνικό επίπεδο. Την ίδια χρονιά, δημιούργησε και έγινε επικεφαλής της ομάδας Κβαρτάλ 95. Στη συνέχεια πέρασε το χρόνο του στη Μόσχα με περιοδείες στις μετασοβιετικές χώρες.

Γίνεται «διασημότητα» με τη συμμετοχή του το 2006 στην πρώτη σεζόν στο Dancing with the Stars που βγαίνει –μαζί με την παρτενέρ του- νικητής!


Από τη στιγμή εκείνη ξεκινά μια καριέρα με σειρά ταινιών ενώ από το 2010 ως το 2012 παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου και γενικός παραγωγός του τηλεοπτικού καναλιού Inter.

To 2014 κάνει και την πρώτη του «φιλορωσική» πολιτική παρέμβαση αφού αντιτάσσεται στην απαγόρευση των Ρώσων καλλιτεχνών στην Ουκρανία.

Τη χρονιά αυτή τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια του Πολέμου στο Ντονμπάς το Κβαρτάλ 95 του Ζελένσκι δώρησε 1 εκατομμύριο χρίβνιες στον ουκρανικό στρατό, κάτι που δυσαρεστεί τους φιλορώσους.

Κάπου στην πορεία του, το 2015 γίνεται σταρ με το ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά «Υπηρέτης του Λαού». Υποδύεται τον απλό καθηγητή που τελικά γίνεται… πρόεδρος της χώρας μέσα από εκλογές με ένα δημοφιλές βίντεο που κάνει κριτική στην κυβέρνηση κατά της διαφθοράς.

Άγνωστο αν ο ρόλος του, του έδωσε και την ιδέα για την πολιτική…

FILE – In this Friday, March 29, 2019 file photo, Volodymyr Zelenskiy, Ukrainian actor and candidate in the upcoming presidential election, hosts a comedy show at a concert hall in Brovary, Ukraine. For his presidential campaign popular Ukrainian comedian Volodymyr Zelenskiy has literally taken the script from a TV show in which he plays the Ukrainian president. (AP Photo/Efrem Lukatsky, file)

 

Ο Ζελένσκι έχει εργαστεί ως τώρα στα ρωσικά και ο πρώτος του ρόλος στα ουκρανικά θα είναι το 2018 στη ρομαντική κωμωδία «Εγώ, Εσύ, Αυτός, Αυτή». Στην ουσία γράφτηκε στα ρώσικα και μεταγλωτίστηκε στα ουκρανικά και μάλιστα… άσχημα!

Η ταινία του «Υπηρέτης του Λαού» του δίνει την έμπνευση να ονομάσει έτσι και το πολιτικό του κόμμα. Ο ίδιος πλέον –είμαστε στο 2019 – δηλώνει πως θέλει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς, ενώ έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις ουκρανικές προεδρικές εκλογές του 2019.

Κατά την πορεία του προς την προεδρία δηλώνει πως θέλει την Ουκρανία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Μια πορεία λίγο περίεργη αλλά ο καθένας μπορεί να αναρωτηθεί αν πέραν των χορευτικών του και υποκριτικών του προσόντων είχε και αυτά που απαιτούνται για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας της Ουκρανίας. Εκτός και αν η λέξη «προσόντα» εκληφθεί με μια ευρύτερη έννοια.

Ukrainian President-elect Volodymyr Zelenskiy waves supporters before his inauguration ceremony in Kiev, Ukraine, Monday, May 20, 2019. Television star Volodymyr Zelenskiy has been sworn in as Ukraine’s next president after he beat the incumbent at the polls last month. The ceremony was held at Ukrainian parliament in Kiev on Monday morning. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter