Ζελένσκι: Είναι πιθανό να μην υπάρξει πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Ζελένσκι: Είναι πιθανό να μην υπάρξει πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Μία ακόμα ομιλία προς τον ουκρανικό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέσω της ουκρανικής τηλεόρασης υποστηρίζοντας πως είναι πιθανό να μην υπάρξει πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, ανέφερε ότι η πιθανότητα διεξαγωγής περισσότερων συνομιλιών με τη Ρωσία αποτελεί πρόκληση, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή. «Το ερώτημα δεν είναι αν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις, αλλά πόσο ισχυρός είσαι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο ίδιος.

Πρόσθεσε δε πως «η Ουκρανία θα αναζητήσει πιθανούς εγκληματίες πολέμου και οι εισαγγελείς σε άλλες χώρες θα τους αντιμετωπίσουν».

Σχετικά με τη σφαγή στην Μπούχα, είπε πως τελικά η φράση «χρειάζεται αποναζιστικοποίηση» την οποία ο Ρώσος πρόεδρος χρησιμοποιεί συχνά ισχύει περισσότερο για τη Ρωσία παρά για την Ουκρανία.

Προειδοποίησε δε πως η Ρωσία θα μπορούσε να “επιστρέψει” σε δύο χρόνια στην Ουκρανία, εκτός εάν δοθούν στη χώρα επαρκείς εγγυήσεις ασφαλείας.

Επικαλούμενος το Ντονμπάς, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία και η Ρωσία δεν θα μπορέσουν να συμφωνήσουν σε όλα τα σημεία ταυτόχρονα, αλλά θα πρέπει να εργαστούν πάνω σε αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με το Interfax οι συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών συνεχίζονται μέσω βιντεοκλήσεων.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter