Αιχμές Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο: «Αποδείξτε ότι είστε μαζί μας, αποδείξτε ότι είστε Ευρωπαίοι»

Αιχμές Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο: «Αποδείξτε ότι είστε μαζί μας, αποδείξτε ότι είστε Ευρωπαίοι»

Η Ουκρανία πολεμά για την ελευθερία της τόνισε ο Πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας εξ αποστάσεως στην έκτακτη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ενώ νωρίτερα σήμερα είχε ζητήσει με διάγγελμά του να απαγορευτεί στη Ρωσία η πρόσβαση σε «όλα τα λιμάνια» και σε όλα «τα αεροδρόμια του κόσμου».

«Κανείς δε θα μας λυγίσει, είμαστε σκληροί, είμαστε Ουκρανοί» ανέφερε στην ομιλία του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθήμενος μπροστά στην ουκρανική σημαία  και προσέθεσε ότι «πολεμάμε για τα δικαιώματά μας, την ελευθερία μας, τώρα για την επιβίωσή μας». Σήμερα θα είναι οι τελευταίες μέρες για κάποιους από τους πολίτες που υπερασπίζονται τη χώρα μας» τόνισε. 

«Έχουμε την επιθυμία να δούμε τα παιδιά μας ζωντανά, νομίζω ότι είναι δίκαιο. Παλεύουμε για την επιβίωση. Αγωνιζόμαστε για να είμαστε ισότιμα ​​μέλη της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος και συνέχισε:

«Είμαστε ακριβώς ίδιοι με εσάς. Αποδείξτε λοιπόν ότι είστε μαζί μας. Αποδείξτε ότι είστε πράγματι Ευρωπαίοι και τότε η ζωή θα κερδίσει τον θάνατο και το φως θα κερδίσει το σκοτάδι».

Παράλληλα, ανέφερε ότι το πρωί δύο πύραυλοι κρουζ χτύπησαν το Χάρκοβο και υπογράμμισε ότι «οι πολίτες της Ουκρανίας υπερασπίζονται την ελευθερία».

«Χάνουμε τους καλύτερους ανθρώπους μας, τους πιο δυνατούς, με τις μεγαλύτερες αξίες» επισήμανε ο Ζελένσκι απευθυνόμενους στους Ευρωπαίους.

Παράλληλα, είπε ότι δε διαβάζει από χαρτιά, ότι τα χαρτιά τελείωσαν, «αντιμετωπίζουμε την πραγματική ζωή».

Να σημειωθεί ότι τα μέλη του ΕΚ χειροκρότησαν παρατεταμένα τόσο τον Πρόεδρο της Ουκρανίας όσο και εκπροσώπους της χώρας που βρίσκονται στο κοινοβούλιο, ενώ ακόμη και ο διερμηνέας που μετέφραζε στα Αγγλικά τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι ήταν εμφανώς φορτισμένος.

Ukraine’s President Volodymyr Zelenskyy addresses the Plenary, via remote link, during an extraordinary session on Ukraine at the European Parliament in Brussels, Tuesday, March 1, 2022. The European Union’s legislature meets in an extraordinary session to assess the war in Ukraine and condemn the invasion of Russia. EU Commission President Ursula von der Leyen and Council President Charles Michel will be among the speakers. (AP Photo/Virginia Mayo)
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter