Ζελένσκι: «Μήνυμα της Ρωσίας προς τη G20 το πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία»

Ζελένσκι: «Μήνυμα της Ρωσίας προς τη G20 το πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία»

Τη Ρωσία κατονομάζει ως υπεύθυνη για το πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Παρά το γεγονός πως οι ΗΠΑ, μέσω του Τζο Μπάιντεν αλλά και αξιωματούχων θεωρούν «απίθανο σενάριο» την ανάμιξη της Μόσχας, διαρρέοντας ότι ο πύραυλος πιθανότατα εκτοξεύτηκε από την Ουκρανία, ο πρόεδρος της χώρας μεταφράζει το περιστατικό ως «μήνυμα» του Πούτιν προς τη Σύνοδο των G20 που διεξάγεται στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Διαβάστε επίσης: Πολωνία: «Πυρετός» διαβουλεύσεων σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και G7 – Η πρώτη αντίδραση Μπάιντεν, «προβοκάτσια» λέει η Μόσχα

«Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μήνυμα της Ρωσίας προς τη σύνοδο της G20», εκτίμησε Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας μέσω βιντεοδιάσκεψης στους ηγέτες της G20, σημειώνοντας ότι υπάρχει «ένα τρομοκρατικό κράτος μεταξύ σας, εναντίον του οποίου πρέπει να αμυνθούμε».

Αίτημα για απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Ουκρανία

Παράλληλα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ ζήτησε να επιβληθεί πάνω από την Ουκρανία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, μετά την πτώση πυραύλου στην Πολωνία.

«Ζητάμε να κλείσει ο ουρανός, διότι ο ουρανός δεν έχει σύνορα. Όχι για τους ανεξέλεγκτους πυραύλους. Όχι για την απειλή που εγείρουν για τους γείτονές μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», έγραψε στο twitter ο Ρέζνικοφ.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα για την οποία προειδοποιούσαμε», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter