Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία

«Ζωτικής σημασίας αμερικανικά όπλα αρχίζουν να φτάνουν στην Ουκρανία σε μικρές ποσότητες και η διαδικασία θα πρέπει να προχωρήσει γρηγορότερα, καθώς οι προωθούμενες ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να το εκμεταλλευθούν», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη Δευτέρα 29 Απριλίου.

Ο Ζελένσκι ανέφερε σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο δίπλα στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, πως η κατάσταση στο πεδίο της μάχης εξαρτάται άμεσα από την ταχύτητα της προμήθειας πυρομαχικών στην Ουκρανία.

«Έγκαιρη υποστήριξη για τον στρατό μας. Σήμερα δεν βλέπω τίποτα θετικό ακόμη σε αυτό το σημείο. Υπάρχουν προμήθειες, έχουν αρχίσει λίγο, αυτή η διαδικασία πρέπει να πάει πιο γρήγορα», είπε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν ένα πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, βάζοντας τέλος σε μήνες αδιεξόδου στο Κογκρέσο και αυξάνοντας τις ελπίδες στο ότι τα κρίσιμα χαμηλά αποθέματα οβίδων πυροβολικού γρήγορα θα ξαναγεμίσουν.

Ο ανώτατος διοικητής της Ουκρανίας δήλωσε χθες, Κυριακή, πως οι στρατιώτες του υποχώρησαν από τρία χωριά στα ανατολικά όπου οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται και σταδιακά κερδίζουν έδαφος.

Διαβάστε επίσης: Ζαχάροβα: Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία χωρίς τη Ρωσία – Τι είπε για τις προτάσεις Ζελένσκι

ΗΠΑ: Γιγαντώνεται το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης στα πανεπιστήμια – Διαδηλώσεις και συλλήψεις σε Yale και Columbia (Video)

Οι Financial Times γκρεμίζουν το αφήγημα Μητσοτάκη: Η φτωχοποίηση της χώρας και η σύγκριση με τη Βουλγαρία

Ζωή με δανεικά και φτώχεια για 7 στους 10 μισθωτούς

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ετσι μας φόρτωσαν τη ζημιά €42,5 δισ. από τις τράπεζες

Στα ύψη οι τιμές του ρεύματος με την ένταση στη Μ. Ανατολή – Αύξηση 117% στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας

S&P: Αναβάθμισε τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου από σταθερές σε θετικές

Νέα αύξηση του πληθωρισμού στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Πτώση στην Ε.Ε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter