Ζελένσκι προς Δύση: Στείλτε περισσότερα όπλα – Ουκρανικό πλήγμα στην Κριμαία

Ζελένσκι προς Δύση: Στείλτε περισσότερα όπλα – Ουκρανικό πλήγμα στην Κριμαία

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε να σταλούν στη χώρα του περισσότερα όπλα μετά τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 25 άμαχοι.

«Αντιαεροπορική άμυνα, σύγχρονη αεροπορία, χωρίς την οποία η αντιαεροπορική άμυνα είναι αδύνατη, πυρομαχικά, τεθωρακισμένα. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πόλεών μας, των χωριών μας, στην ενδοχώρα και στην πρώτη γραμμή», είπε ο κ. Ζελένσκι χθες βράδυ.

Ο ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε σε 23 νεκρούς στο πλήγμα στην πόλη Ούμαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, καθώς και για μια νεαρή μητέρα και την 3χρονη κόρη της που σκοτώθηκαν στην Ντνίπρο. «Μόνο το απόλυτο κακό μπορεί να εξαπολύσει τέτοια τρομοκρατία εναντίον της Ουκρανίας», είπε ο κ. Ζελένσκι προσθέτοντας πως τον ικανοποιεί η ενότητα στην Ευρώπη για το ότι οι υπεύθυνοι πρέπει «να τιμωρηθούν».

Στις φλόγες δεξαμενή καυσίμων στην Κριμαία

Δεξαμενή καυσίμων έχει πάρει φωτιά στη Σεβαστούπολη, σημαντικό λιμάνι της χερσονήσου της Κριμαίας, πιθανόν εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο εγκατεστημένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της περιοχής, ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, μέσω Telegram.

«Δεξαμενή καυσίμων καίγεται (…) Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, οι φλόγες ενδέχεται να οφείλονται σε επίθεση» με UAV, ανέφερε ο κ. Ραζβοζάγεφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά έχει έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

Δεν έδωσε πάντως πληροφορίες για θύματα.

Το Κίεβο έχει εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεση να ανακαταλάβει τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014, κάτι που η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει.

Έχουν εξαπολυθεί επανειλημμένα επιθέσεις του στρατού και των ειδικών υπηρεσιών της Ουκρανίας στη χερσόνησο αφότου ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια, πριν από 14 και πλέον μήνες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter