Ζελένσκι: Θα μπορούσαμε να συναντηθούμε με τον Πούτιν στην Ιερουσαλήμ

Ζελένσκι: Θα μπορούσαμε να συναντηθούμε με τον Πούτιν στην Ιερουσαλήμ
Russia Ukraine War

Διάθεση συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδειξε ο Ουκρανός ομόλογός του, Βολιντίμιρ Ζελένσκι, σε τηλεοπτικές δηλώσεις του προς τον ουκρανικό λαό.  Όπως είπε, το Ισραήλ θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο για λύση, ενώ ο ίδιος θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του στην Ιερουσαλήμ ή το Τελ Αβίβ.

Οι δηλώσεις Ζελένσκι έγιναν, αφότου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, φέρεται να συμβούλεψε τον Ουκρανό πρόεδρο να δεχτεί την προσφορά του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη, σύμφωνα με αξιωματούχο της ουκρανικής κυβέρνησης, που επικαλείται η Jerusalem Post.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Ζελένσκι δεν ακολούθησε τη συμβουλή του Μπένετ. Η πηγή των Ισραηλινών υποστήριξε ότι το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του Μπένετ. «Αν ήμουν στη θέση σας, θα σκεφτόμουν τις ζωές του λαού μου και θα δεχόμουν την προσφορά» φέρεται να είπε ο Μπένετ.

Η απάντηση του Ζελένσκι ήταν σύντομη: «Σε ακούω».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμβουλή δεν άρεσε στον Ουκρανό πρόεδρο και τους ανθρώπους του. «Ο Μπένετ μας είπε να παραδοθούμε» δήλωσε ο αξιωματούχος. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά του Πούτιν είναι μόνο η αρχή».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ακόμη ότι η Ρωσία στέλνει νέες δυνάμεις στην Ουκρανία, αφότου υπέστη, όπως είπε, τις μεγαλύτερες απώλειές της εδώ και δεκαετίες.

Ο Ζελένσκι είπε, επίσης, ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την άσκηση πίεσης στη Ρωσία για την απελευθέρωση του δημάρχου της Μελιτόπολης, τον οποίο, σύμφωνα με την Ουκρανία, απήγαγαν χθες ρωσικές δυνάμεις.

Παράλληλα, προέτρεψε τη Ρωσία να στηρίξει μια συμφωνημένη εκεχειρία, προκειμένου να επιτρέψει να προχωρήσουν οι εκκενώσεις από την πόλη της Μαριούπολης, αφότου κατηγόρησε τη Μόσχα για την αποτυχία προηγούμενων τέτοιων αποπειρών.

«Αν θέλουν να ισοπεδώσουν το Κίεβο και να σκοτώσουν χιλιάδες αμάχους, έχουν τη δύναμη να το κάνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter