Ζέστη πολλή… στη συνάντηση Μητσοτάκη-Λαγκάρντ στη Φρανκφούρτη

Ζέστη πολλή… στη συνάντηση Μητσοτάκη-Λαγκάρντ στη Φρανκφούρτη

Ζέστη πολλή και «ιδιαίτερα θερμό κλίμα», σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση επικράτησε στην συνάντηση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ που είχε το απόγευμα της Τρίτης στην Φρανκφούρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Παρά την ζέστη πάντως, το θέμα της προοπτικής μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων -σύμφωνα με τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου-, δεν ετέθη. Στην συνάντηση που σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σε “ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν, το ζήτημα της επιτυχούς υλοποίησης του Σχεδίου «Ηρακλής» για τη μείωση των κόκκινων δανείων, το ζήτημα των δημοσιονομικών στόχων, το θέμα της Πράσινης Ανάπτυξης, καθώς και το ζήτημα της άρσης των περιορισμών που έχουν οι ελληνικές τράπεζες στην έκθεσή τους, σε ελληνικά ομόλογα, όπου υπήρξε θετική ανταπόκριση”.

Μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της ΕΚΤ, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση, όπου έγινε μια επίσης “ιδιαίτερα ζεστή συζήτηση” γύρω από την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Στη συνάντηση, πάντα σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση, «εκφράστηκε η ικανοποίηση για τον ισχυρό βαθμό υλοποίησης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτό αποτυπώνεται στο πλήθος των νομοσχεδίων που έχουν μέχρι σήμερα ψηφιστεί και στη θετική έκθεση αξιολόγησης των θεσμών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter