Ζεστό χρήμα έξι εκατ. ευρώ διεκδικεί ο εργολάβος στο μετρό Θεσσαλονίκης

Ζεστό χρήμα έξι εκατ. ευρώ διεκδικεί ο εργολάβος στο μετρό Θεσσαλονίκης

Άλλαξε το πλάνο στον σταθμό Βενιζέλου με την περσινή πρωθυπουργική αναγγελία και την άρον άρον αλλαγή της απόφασης περί in situ (κατά χώραν) διατήρηση των μοναδικών βυζαντινών αρχαιοτήτων στον υπό κατασκευή σταθμό. 

Με εντολή Μητσοτάκη, η υπουργός Λίνα Μενδώνη επέφερε σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό και ενώ είχε αποφασιστεί το αντίθετο το χρονοδιάγραμμα έπεσε έξω με τη νέα απόφαση για απόσπαση των αρχαιοτήτων.

Είχαν δηλώσει εξαρχής όσοι εναντιώνονταν ότι ο εργολάβος θα το εκμεταλλευτεί για να απαιτήσει αποζημιώσεις για την καθυστέρηση του έργου και πλέον έχει γίνει πράξη.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, λίγους μήνες μετά το τελευταίο αίτημα για αποζημιώσεις συνολικού ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ και τα χρήματα που έλαβε συνολικού ύψους 8,1 εκατ. ευρώ και 5,4 εκατ. ευρώ για την κύρια γραμμή και την Καλαμαριά στα τέλη Ιουλίου, η κοινοπραξία του έργου επανήλθε τον προηγούμενο μήνα και με νέο «λογαριασμό», επικαλούμενη και πάλι τις καθυστερήσεις στην κατασκευή της Βενιζέλου για την περίοδο από αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Με τρεις διαδοχικές επιστολές, ο ανάδοχος προβάλλει θετικές ζημιές συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, το οποίο στη συνέχεια αναπροσαρμόστηκε με νεότερους υπολογισμούς στα 6 εκατ. ευρώ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter