Zημιές στην Ήπειρο από τα 5,6 Ρίχτερ – Χουλιάρας: Ήταν ο κύριος σεισμός

Zημιές στην Ήπειρο από τα 5,6 Ρίχτερ – Χουλιάρας: Ήταν ο κύριος σεισμός

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι σχεδόν σε όλη την Ήπειρο, πολύ περισσότερο στα χωριά της Πρέβεζας από τον ισχυρό σεισμό των 5,6 Ρίχτερ που έκανε όλους να πεταχθούν στις 2.49 τα ξημερώματα από τα κρεβάτια τους.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προκληθεί αρκετές ζημιές σε σπίτια και σε υποδομές, κυρίως στο Καναλάκι και τα γύρω χωριά. Η έκταση των ζημιών και των προβλημάτων θα καταγραφεί με το πρώτο φως της μέρας. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τραυματισμούς. Φυσικά η ανησυχία σε όλη την Ήπειρο παραμένει έντονη σε ένα χρονικό διάστημα εξαιρετικά δύσκολο εξ αιτίας του κορωνοιού.

Ο Διευθυντής Ερευνών σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γεράσιμος Χουλιάρας με ανάρτησή του σημειώνει ότι όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό και συνιστά ψυχραιμία και προσοχή στους κατοίκους καθώς θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί.

Ο ίδιος αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

«Θα συνεχίσω να σας ενημερώνω από εδώ και έχω εμπιστοσύνη στις αναλύσεις μου που δείχνουν ότι ο 5,6 είναι ο κύριος σεισμός και παρακολουθούμε την εξέλιξη από το Εθνικό σεισμολογικό δίκτυο που συντονίζει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπειου Αθηνών. Πρέπει να προσέχουν οι κάτοικοι τις περιοχής και να έχουν το νου τους για τυχόν ισχυρούς μετασεισμούς όπως σε κάθε μετασεισμική ακολουθία και να λάβουν τα στοιχειώδη προληπτικά μέτρα», αναφέρει.

Ήδη από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί συνεργεία για καταγραφή της πρώτης εικόνας.

ΦΩΤΟ: Facebook/Σπύρος Ράπτης

ΠΗΓΗ: epiruspost

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter