Ζήσε τον μύθο σου στα Εξάρχεια

Ζήσε τον μύθο σου στα Εξάρχεια

«Γεια σας, ταξιδιώτες! Το όνομά μου είναι Ρεβέκκα και είμαι επαγγελματίας στον τουρισμό. Μαζί με τους φίλους μου θα χαρούμε πολύ να περπατήσουμε μαζί σας στη γειτονιά μας, τα Εξάρχεια, και να μοιραστούμε μαζί σας τη γνώση και αστείες ανέκδοτες ιστορίες για το μέρος».

Με αυτό τον καθόλου εμπνευσμένο τρόπο ξεκινά η αγγελία στην παγκόσμια πλατφόρμα μέσω της οποίας η επαγγελματίας του τουρισμού η οποία την έχει γράψει αναζητάει «πελατάκια» για να τα ξεναγήσει στην «άγρια πλευρά» της πόλης. 

«Ακολουθήστε μας σε μοναδικές περιπέτειες καθώς θα τολμήσουμε να εξερευνήσουμε την “απαγορευμένη” γειτονιά με τους επαναστάτες των Εξαρχείων» συνεχίζει ακάθεκτη η Ρεβέκκα που θέλοντας να ιντριγκάρει τους επίδοξους ενδιαφερόμενους τους πληροφορεί ότι «οι ντόπιοι και ο Τύπος έχουν δώσει στα Εξάρχεια τον τίτλο της ελληνικής πρωτεύουσας της αναρχίας. Τα Εξάρχεια είναι γνωστά για τα φοιτητικά τους κινήματα, τις πολιτικές εξεγέρσεις και τις επαναστατικές ιδέες τους». 

Η αναρχία και το πνεύμα ξεσηκωμού παρουσιάζονται ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου η Ρεβέκκα να χαρίσει στα αφελή «εγγλεζάκια» μια ανεπανάληπτη αστική εμπειρία που περιλαμβάνει ιστορίες εξέγερσης, περιήγηση σε κρυμμένους δρόμους και τόπους της περιοχής, γνωριμία με την καλλιτεχνική σκηνή της περιοχής αλλά και γευσιγνωσία (αυτό δα έλειπε).

Ετσι οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν την ευκαιρία μόνο να φαντασιωθούν τη μυρωδιά της καμένης βενζίνης και των δακρυγόνων, αλλά επιπλέον θα γευτούν μοναδικά ελληνικά γλυκίσματα (ε, το τραβάει η εισπνοή με αέριο πιπεριού) και την κα-τα-πλη-κτι-κή εμπειρία της απόλαυσης του ελληνικού καφέ. 

«Αν αγαπάτε το ασυνήθιστο πέρα από την πεπατημένη, τότε θα αγαπήσετε αυτή την περιήγηση» είναι η κατακλείδα της αγγελίας και από βάθους ψυχής ευχόμαστε στη Ρεβέκκα καλές δουλειές και ας μην ξεχάσει να δείξει στα «εγγλεζάκια» της τα σημεία όπου οι δυνάμεις καταστολής δολοφόνησαν τον Διομήδη Κομνηνό και τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Κάθε μύθος χρειάζεται το πένθος του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter