Ζήσης στο Eurohoops: Το απόλυτο Scouting Report για τον Όγκουστιν Ρούμπιτ!

Ζήσης στο Eurohoops: Το απόλυτο Scouting Report για τον Όγκουστιν Ρούμπιτ!

Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ είναι ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού και ο Νίκος Ζήσης, μέσω του Eurohoops, σκιαγραφεί το προφίλ του Αμερικανού που έρχεται για να δώσει σημαντικές λύσεις στην φροντ λάιν των “ερυθρολεύκων”.

Το παζλ για τον Ολυμπιακό της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 σιγά-σιγά συμπληρώνεται, με τον Όγκουστιν Ρούμπιτ να αποτελεί το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό κομμάτι.

Πρόκειται φυσικά για έναν αθλητή που το μπασκετικό κοινό γνωρίζει, αφού ο Αμερικανός φόρεσε με μεγάλη επιτυχία τη φανέλα της Μπάμπεργκ τα τελευταία δύο χρόνια και πήρε μέρος τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο Basketball Champions League.

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το νέο μεταγραφικό απόκτημα των “ερυθρολεύκων”, αυτός είναι φυσικά ο Νίκος Ζήσης. Η κοινή τους πορεία στον γερμανικό σύλλογο, βοήθησε τον Έλληνα γκαρντ να γνωρίσει πολύ καλά τον άνθρωπο Όγκουστιν και τον παίκτη Ρούμπιτ.

Το Eurohoops ήρθε σε επικοινωνία με τον Νίκο Ζήση και του έθεσε μία σειρά από ερωτήματα για τον χαρακτήρα, την αγωνιστική αξία, την ιδανική θέση και όλα όσα πρέπει να ξέρει ο κόσμος του Ολυμπιακού.

“Εξαιρετικός χαρακτήρας και συμπαίκτης, μοιάζει με τον Στρέλνιεκς”

“Ο Ογκ είναι ένας πραγματικά εξαιρετικός χαρακτήρας. Φαντάζομαι πως είναι γνωστή η ιστορία του, διότι έχει κυκλοφορήσει πως είχε μία πολύ ιδιαίτερη παιδική ηλικία. Πέρασε διάφορα πράγματα τα οποία τον έχουν δυναμώσει. Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας και συμπαίκτης. Μοιάζει με τον Γιάνις Στρέλνιεκς. Είναι ένα παιδί σιωπηλό, δεν θα πει πολλά. Θα έρθει κάθε μέρα να δουλέψει και να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Πραγματικά, πρόκειται για μία παρουσία που είναι σίγουρο πως δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα ούτε στους συμπαίκτες, ούτε στους προπονητές του. Ένα παιδί που δεν χρειάζεται να έχεις καμία ανησυχία για το πώς θα παρουσιάζεται κάθε μέρα ή σε κάθε προπόνηση και αγώνα μέσα στη χρονιά.”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Έλληνας γκαρντ για τον χαρακτήρα του Όγκουστιν Ρούμπιτ εντός και εκτός παρκέ.

“Του ταιριάζει περισσότερο η θέση “4”, τελειώνει φάσεις και με τα 2 χέρια”

Αναφορικά με την πρόκληση της Ευρωλίγκας, τα δυνατά σημεία και την ιδανική θέση του Ρούμπιτ πάνω στο παρκέ, ο Νίκος Ζήσης απαντάει: “Πρόκειται για έναν παίκτη με μία χρονιά εμπειρίας στην πλάτη του από το επίπεδο της Ευρωλίγκας και μάλιστα σε μία ομάδα που δεν ανήκει στο βεληνεκές του Ολυμπιακού. Αυτό είναι κάτι που θα του δώσει κίνητρο για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Πιστεύω πως αγωνιστική η θέση που αισθάνεται άνετα και του ταιριάζει περισσότερο, είναι η θέση “4”. Ακόμα και σε αυτό το επίπεδο μπορεί να είναι ουσιαστικός και αποτελεσματικός στο να τελειώνει φάσεις στο 1 εναντίον 1, διότι μπορεί να τελειώσει και με τα δύο χέρια. Προτιμάει περισσότερο να πάει αριστερά αλλά τελειώνει φάσεις και με τα δύο χέρια. Έχει αυτό που λέμε… σοφτ χέρια, οπότε τελειώνει φάσεις έπειτα από πάσες των κοντών και με επαφή. Παρ’ όλο που είναι σχετικά undersized, έχει πολύ καλά τελειώματα και εξαιρετικό mid-range παιχνίδι τόσο στο 1-1 όσο και σε καταστάσεις σκριν και σορτ ρολ, κάτι που είναι σίγουρο πως ο κόουτς Μπλατ το έχει δει.

Δεν είναι ο κλασικός παίκτης στρετς 4 που θα σου ανοίξει το γήπεδο και αυτό είναι ένα θέμα για τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που διαθέτει στο ρόστερ και τον Πρίντεζη. Είναι όμως ένας παίκτης που πιστεύω του αξίζει η ευκαιρία σε αυτό το επίπεδο και όπως προείπα θα έχει μεγάλο κίνητρο για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει. Η θέση “5” θεωρώ πως του ταιριάζει λιγότερο, γιατί δεν είναι ο παίκτης που παίζει τόσο πολύ πάνω από το στεφάνι. Έχει τη δύναμη για να ανταπεξέλθει αμυντικά για αρκετά λεπτά, απέναντι σε πολλούς ψηλούς, ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας”.

“Το ιδανικό συμπλήρωμα για τον Ολυμπιακό είναι ένα αθλητικό 5άρι”

Πλέον, ο Ολυμπιακός θα ψάξει για ακόμα έναν παίκτη για να συμπληρώσει την φροντ λάιν του, παρέα με τους Ρούμπιτ, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Ο Νίκος Ζήσης πιστεύει πως: “Ο ψηλός που ταιριάζει είναι ένα αθλητικό 5άρι που θα παίζει πάνω από το στεφάνι, σε άμυνα και επίθεση. Έτσι, συμπληρώνει την τετράδα των ψηλών του Ολυμπιακού σαν χημεία. Αλλά προφανώς, οι άνθρωποι του ξέρουν καλύτερα πώς να στήσουν την ομάδα και τι θέλουν να κάνουν. Θεωρώ πως ένας παίκτης με παιχνίδι πάνω από το στεφάνι και στις δύο πλευρές του παρκέ, θα ήταν το ιδανικό συμπλήρωμα”.

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter