Ζητά και τα ρέστα η εισαγγελέας Τσατάνη

Ζητά και τα ρέστα η εισαγγελέας Τσατάνη

Ζητά και τα ρέστα η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη για την ποινή στέρησης μισθού για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου την οποία της επέβαλε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου στις αρχές Ιανουαρίου.

Η Γεωργία Τσατάνη αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η ποινή στέρησης μισθού 60 ημερών που της έχει επιβληθεί, υποστηρίζοντας ότι έχει παραβιαστεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η ελληνική νομοθεσία.

Η εισαγγελέας Εφετών έχει τιμωρηθεί από τα πειθαρχικά του Αρείου Πάγου πρώτον διότι αφαίρεσε παράνομα τη δικογραφία που αφορούσε τον Ανδρέα Βγενόπουλο από τους εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιάννη Δραγάτση και δεύτερον διότι χειρίστηκε το ζήτημα της διαφθοράς στην Κύπρο, το οποίο κατόπιν συμφωνίας των ελληνικών με τις κυπριακές Αρχές, ήταν αρμοδιότητα των Κυπρίων, χωρίς να περιμένει τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος της έρευνας. Έτσι προχώρησε στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης, χωρίς να γνωρίζει τα όποια συμπεράσματα της κυπριακής πλευράς.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου, εναντίον της οποίας προσφεύγει σήμερα η Γεωργία Τσατάνη πιστοποιούσε ουσιαστικά ότι η εισαγγελέας είχε προβεί στην υπόθεση Βγενόπουλου σε παράβαση καθήκοντος γεγονός που την αφήνει και νομικά έκθετη, πράγμα που ξεκάθαρα προκύπτει και από το γεγονός ότι οι δικογραφίες που είχε αρχειοθετήσει ανασύρθηκαν και τελικά ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος του αποθανόντος Ανδρέα Βγενόπουλου και συνεργατών του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter