Ζητείται ευθύνη

Ζητείται ευθύνη

Το μαύρο σύννεφο που έχει καθίσει πάνω από την Ελλάδα από τη στιγμή που ανάλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν διαλύεται, αντίθετα πυκνώνει.

Όπου και να γυρίσει κανείς νιώθει την υπόγεια, μέχρι στιγμής, αγανάκτηση που υποβόσκει. Ο ερασιτεχνισμός των κυβερνητικών στελεχών έχει αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το λιανεμπόριο βράζει. Ακόμη και η ΕΣΕΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για εργαλειοποίηση της πανδημίας με την παράταση χωρίς σχέδιο του lockdown και την αναδιάρθρωση του κλάδου υπέρ των ισχυρών.

Η κραυγή αγωνίας επίσης της ΓΣΕΒΕΕ δεν συγκινεί τους «άριστους» του Κυριάκου, αν και το 50% των επιχειρήσεων εστίασης είναι έτοιμες να βάλουν λουκέτο λόγω των απαγορεύσεων κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων, αφήνοντας τουλάχιστον 500.000 ανθρώπους στον δρόμο.

Το πρόγραμμα στήριξης, με επιδότηση του τζίρου της κατά 30%, που ζητούν απεγνωσμένα δεν δίνεται από την πλατεία Συντάγματος, σπέρνοντας φόβο σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες.

Η υγειονομική κρίση καλά κρατεί με την κυβέρνηση να τα έχει κάνει θάλασσα στους εμβολιασμούς. Για το τείχος ανοσίας στελέχη και πρωθυπουργός δίνουν διαφορετικά ποσοστά. Στο 70%-85% το γενικό τείχος ανοσίας κατά τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ ενώ ο Κυριάκος έχει μιλήσει για εμβολιασμό άνω του 50% του πληθυσμού.

Για όλο αυτό το απίστευτο αλαλούμ που ζει η χώρα, με αποτέλεσμα την ελεύθερη πτώση της οικονομίας και έναν τρόμο για το μέλλον να έχει καταλάβει το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών, καμία ευθύνη δεν αναλαμβάνει κανένα κυβερνητικό στέλεχος.

Ακόμη και για τους θανάτους εκτός λόγω κορονοϊού η ανεκδιήγητη ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε το θράσος να πει ότι φταίνε οι γιατροί.

Αλλά δυστυχώς ποτέ οι δεξιές κυβερνήσεις δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους για την καταστροφή που προξένησαν. Και είναι φανερό ο΄τι αυτή τη φορά θα τις αναλάβουν.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter