Ζητούν να γίνει η Μακρόνησος Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (Photos)

Ζητούν να γίνει η Μακρόνησος Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (Photos)

Στη σημασία της ανάδειξης της Μακρονήσου σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, όχι μόνο για να διασωθεί η ιστορική μνήμη για τις νεότερες γενιές αλλά και γιατί η αναβίωση της ακροδεξιάς σε παγκόσμια αναφέρθηκαν οι ομιλητές κατά τη συνέντευξη Tύπου της σχετικής Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση της Επιτροπής.

Η όλη παρουσίαση έγινε στο χώρο του Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974 – Μουσείου Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ).

Μίλησαν οι Αριστείδης Μπαλτάς, Πανεπιστημιακός, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, ιατρός, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μανταίος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 και Αλέκος Μιχαλόπουλος, ΕΠΟΝίτης, Αντιστασιακός, Μακρονησιώτης. Συντόνισε η δημοσιογράφος Ντίνα Μπατζιά.

Όπως ειπώθηκε, η Ιστορία δεν αποτελεί κτήμα καμιάς κομματικής παράταξης, αλλά είναι κληρονομιά για το σύνολο του λαού.

Η προσπάθεια αυτή έρχεται να προστεθεί στην ήδη ανειλημμένη από τον περασμένο Οκτώβριο πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Μακρονήσου από καταπατητές και κάθε είδους αυθαιρεσίες και να αναδειχθεί η διαχρονική σημασία της, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Πολιτισμού.











Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter