Ζητούν νέες εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Ζητούν νέες εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 13 εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών και ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, αλλά και απόφαση, με την οποία να αναστέλλονται τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι εκλογές είχαν αναδείξει νέο προεδρείο, ενώ παράλληλα εκλέχθηκαν πρόεδροι της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, και άλλων φορέων.

Στο ΣτΕ, μεταξύ των 13 που έχουν προσφύγει είναι ο Ισίδωρος Κούβελος, ο Γεώργιος Βασιλακόπουλος, ο Ιωάννης Σγουρός και ο Πέτρος Συναδινός.

Στην αίτησή τους οι 13 αναφέρουν ότι υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου ήταν ο Ισίδωρος Κούβελος και ο Σπύρος Καπράλος και οι αρχαιρεσίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν την 6η Φεβρουαρίου 2017. Ωστόσο, λόγω νοσηλείας του κ. Κούβελου σε νοσοκομείο, πάρθηκε η απόφαση να αναβληθούν και να οριστεί στο μέλλον άλλη νέα ημερομηνία. Στο πλαίσιο αυτό στάλθηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα στα μέλη της ΕΟΕ που ανέφεραν ότι οι αρχαιρεσίες αναβάλλονται.

Την ημέρα που είχαν προγραμματιστεί οι αρχαιρεσίες, 14 από τους 27 εκπροσώπους των Ομοσπονδιών προσήλθαν και διενήργησαν εκλογές, ανέδειξαν πρόεδρο και συγκρότησαν την Ολομέλεια σε σώμα, χωρίς να έχουν συγκληθεί (σ.σ. οι εκλογές) από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Λάμπη Νικολάου. Στη συνέχεια συγκροτήθηκε σε σώμα και η εκτελεστική επιτροπή και εκλέχθηκαν οι πρόεδροι των άλλων οργάνων (Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ.λπ.).

Οι 13 που προσέφυγαν στο ΣτΕ υποστηρίζουν ότι παραβιάστηκε το καταστατικό της ΕΟΕ, ότι η σύγκληση της Ολομέλειας είναι παράνομη και οι αποφάσεις της παράνομες και αυθαίρετες, ενώ επισημαίνουν ότι κανείς άλλος δεν είχε δικαίωμα να συγκαλέσει την Ολομέλεια εκτός του Λάμπη Νικολάου, πολύ περισσότερο όταν ορίστηκε άλλος προεδρεύων στη θέση του προκειμένου να διενεργήσει τις εκλογές.

Κατόπιν αυτών ζητούν να ακυρωθεί η έως τώρα διαδικασία, προκειμένου να συμμετέχουν στις εκλογές όλοι οι εκπρόσωποι της ΕΟΕ και κατά το στάδιο των εκλογών να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις από το καταστατικό, ενώ ζητούν και να ακυρωθεί η όλη διαδικασία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter