Ζηρίνειο: Ευ αγωνίζεσθαι αλλά για  ποια συμφέροντα;

Ζηρίνειο: Ευ αγωνίζεσθαι αλλά για  ποια συμφέροντα;

Γράφει η Ελένη Αυλωνίτου*                                                                                                                             

Βλέποντας τα απαράδεκτα που γίνονται στο ιστορικό Δημοτικό Στάδιο Ζηρίνειο της Κηφισιάς με πιάνει θυμός. Είναι βλέπετε νωπές οι μνήμες από τον επίμονο, αλλά επιτυχή, αγώνα που έδωσα ως Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου μαζί με την τοπική  κοινωνία, για να αποτρέψουμε τη μετατροπή  του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου σε εμπορικό κέντρο!

Ως ευαισθητοποιημένο άτομο στον Αθλητισμό, καθώς υπήρξα πρωταθλήτρια κολύμβησης με συμμετοχή σε ηλικία μόλις 13 ετών σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ως πρώην πρόεδρος του ιστορικού Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, σκέφτομαι τα «ανερχόμενα μικρά ταλέντα» που μπορεί να βγάλει αυτός ο τόπος, στον βασιλιά των αθλημάτων που είναι ο Στίβος. Ο κλασσικός Αθλητισμός  πάντα είχε, έχει και θα έχει την λατρεία και τον θαυμασμό των  οπαδών του..

Αντί να φτιάχνουμε λοιπόν και να συντηρούμε γήπεδα για τον Στίβο, εμείς τα καταστρέφουμε στον βωμό του κέρδους και της μισαλλοδοξίας, λες και όλοι πρέπει να γίνουν ποδοσφαιριστές ή μπασκετμπολίστες για να βγάλουν γρήγορα λεφτά.

Αυτό το αίσχος έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Κηφισιάς «Δημήτρης Βικέλας», όταν αποφάσισε ότι ο Στίβος στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς, ένας ιστορικός χώρος για τον κλασσικό Αθλητισμό παλαιόθεν, έπρεπε να μειώσει τους διαδρόμους του, προκειμένου να επεκταθούν οι διαστάσεις του ποδοσφαιρικού γηπέδου! Στην ουσία δηλαδή να χάσει το Ζηρίνειο τις προδιαγραφές τέλεσης δρομικών αγώνων για να αποκτήσει η ΠΑΕ Αθλητικής Ένωσης Κηφισιάς που παίζει στη Super League2, τη δική της έδρα!

Τι κι αν οι αθλητικοί σύλλογοι της Κηφισιάς διαμαρτυρήθηκαν, το ΔΣ του Νομικού  Προσώπου, προφανώς στο βωμό κάποιων συμφερόντων ενόψει και των Δημοτικών εκλογών, αποφάσισε ότι χρειάζεται μεγαλύτερο γήπεδο κι οι αθλητές Στίβου να πάνε όπου αλλού.. Ακόμη κι αν πρόκειται για τον Ολυμπιονίκη μας Μίλτο Τεντόγλου, που ως αθλητή του Γ.Σ. Κηφισιάς ο Δήμος τον βραβεύει, που όλοι τρέχουν να φωτογραφηθούν μαζί του στις επιτυχίες του, αλλά το να του παρέχουν χώρο προπόνησης είναι εκτός των προδιαγραφών τους!

Έτσι έναν αθλητή που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλα τα παιδιά των γύρω περιοχών, να έρχονται δηλαδή να γυμνάζονται στο Δημοτικό Στάδιο, τον αναγκάζουν να ψάχνει χώρο προπόνησης, αφού πηγαίνοντας στο Ζηρίνειο βρέθηκε ξαφνικά ανάμεσα στις μπουλντόζες, που καταστρέφουν τη ιστορική αυτή κοιτίδα κλασσικού Αθλητισμού, που τόσες σχολικές αθλητικές και αγωνιστικές εκδηλώσεις έχει φιλοξενήσει μέσα στα χρόνια. Τώρα ούτε αποδυτήρια δεν θα υπάρχουν, αφού κι αυτά θα ανήκουν στο ποδοσφαιρικό χώρο!

Το πιο φοβερό απ’ όλα είναι ότι όλα αυτά γίνονται με μία απόφαση 7 υπέρ-5 κατά που πήρε το ΔΣ του Νομικού Προσώπου του Δήμου, χωρίς ποτέ, μια τόσο σημαντική απόφαση για την νεολαία του Δήμου και γιια εκατοντάδες πολιτών των γύρω περιοχών που αθλούνται εκεί, να γίνει ουσιαστικός διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Πως να γίνει άλλωστε όταν όλα αυτά λαμβάνουν τη μορφή κατεπείγοντος με τις εγκαταστάσεις κλειδωμένες για να αποφύγουν αυτοί, που αποφάσισαν και «υποτίθεται» εξυπηρετούν τους πολίτες, τις όποιες εύλογες αντιδράσεις!

Όσο κι αν κινητοποιήθηκαν γρήγορα τα αθλητικά σωματεία του Δήμου που καλλιεργούν τον κλασσικό αθλητισμό να συγκεντρώσουν υπογραφές για να διασώσουν τον ιστορικό χώρο του Σταδίου προς όφελος του Στίβου, οι δημοτικοί παράγοντες φάνηκαν ανένδοτοι. «Είναι πολλά τα συμφέροντα Άρη», φαίνεται να εξηγεί και το «ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσαμε» της διαδικασίας.. Οι φιλοδοξίες της τοπικής ΠΑΕ που θέλει να μετατρέψει το Ζηρίνειο σε έδρα της εις βάρος του κλασσικού Αθλητισμού φαίνεται ότι για τους δημοτικούς άρχοντες του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας, βαραίνει περισσότερο στην αθλητική τους κουλτούρα!

Έτσι εκεί που  ψάχνουμε προπονητικούς χώρους να διατηρήσουμε ανοικτούς για τους αθλητές μας, στην αθλητική Ελλάδα του Αυγενάκη το 2022, όταν τους έχουμε τους κλείνουμε για να διευκολύνουμε ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες! Πόσο μάλλον όταν στα προηγούμενα χρόνια η Περιφέρεια έψαχνε να βρει χρήματα και μετά από προσπάθειες τριών χρόνων κατάφερε να χρηματοδοτήσει το ταρτάν του Σταδίου και τώρα το στολίδι αυτό καταστρέφεται στο βωμό εξυπηρέτησης άλλων συμφερόντων, κάνοντας να αναφωνήσει κάποιος «Ελλάς το μεγαλείο σου»!

Εδώ λοιπό πρέπει να αναγεννηθεί ένα νέο αθλητικό κίνημα  διεκδικώντας να σταματήσει η καταστροφή του Δημοτικού Σταδίου εις βάρος του κλασσικού Αθλητισμού. Να υψώσει τη φωνή του σε όλους αυτούς που παριστάνουν τους αθλητικούς παράγοντες, ότι δεν μπορεί το άθλημα του ποδοσφαίρου να προάγεται εις βάρος του κλασσικού Αθλητισμού, που αγωνίσματά του γεννήθηκαν στη χώρα μας και τόσες συγκινήσεις μας έχει προσφέρει. .

Κύριε Δήμαρχε και Δημοτικοί άρχοντες του Δήμου Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας, είμαι σίγουρη ότι δεν θα θέλατε να αφήσετε το αποτύπωμά σας στη πόλη, γράφοντας τη πιο μαύρη σελίδα στο αθλητικό της γίγνεσθαι. Πάρτε πίσω την απόφαση που καταστρέφει έναν από τους λίγους αγωνιστικούς χώρους,  ένα στολίδι του κλασσικού Αθλητισμού, που τόσες χαρές έχει προσφέρει στον Ελληνικό Αθλητισμό!  Ας πρυτανεύσει η σύνεση και η λογική, αλλά και οι αξίες του Citius Altius  Fortius, που αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την συμμετοχή μας στο κλασσικό Αθλητισμό.

*Πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter