Ζητάει και τα ρέστα με εξώδικο ο ψυχίατρος Αθανάσιος Δουζένης

Ζητάει και τα ρέστα με εξώδικο ο ψυχίατρος Αθανάσιος Δουζένης

Εξώδικο απέστειλε προς το Documento ο καθηγητής Ψυχιατρικής Αθανάσιος Δουζένης σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Υπόθεση Φλώρου Νο 2 για τον ψυχίατρο Δουζένη» που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της εφημερίδας την 1η Αυγούστου. Ο καθηγητής Δουζένης αναφέρει στο εξώδικο ότι το δημοσίευμα είναι «ψευδές και συκοφαντικό» και ζητεί να «απαλειφθεί», σε διαφορετική περίπτωση απειλεί ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια.

Αναλυτικά στο εξώδικο Δουζένη αναφέρεται:

«…Το σύνολο του δημοσιεύματος και οι ψευδείς ισχυρισμοί δημοσιεύτηκαν κατά παράβαση των συναλλακτικών υποχρεώσεων του Τύπου, με σκοπό προσβολής της τιμής και της υπόληψης του εξωδίκως δηλούντα.
Οι ισχυρισμοί δημοσιεύτηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί στοιχειώδης έρευνα για την αλήθεια και με προφανή σκοπό να δημιουργήσουν μειωτική εικόνα για τον εξωδίκως δηλούντα.
…Ενεργήσατε γνωρίζοντας ότι τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα ήταν ψευδή και συνεπώς ευθύνεστε, καθόσον δεν ενεργήσατε μέσα στα όρια του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος για την ενημέρωση του κοινού…
Με τη δημοσίευση προσεβλήθη αναπόδραστα τόσο η ατομική, η επαγγελματική και η εν γένει κοινωνική ζωή του εξωδίκως δηλούντα, προξενώντας του ηθική και περιουσιακή ζημία…».

 

Η απάντηση του Documento

Οσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του Documento περιέχονται στη διάταξη της εισαγγελέα Ειρήνης Τζίβα. Η εισαγγελέας έκανε δεκτή την προσφυγή της γυναίκας σε βάρος της απορριπτικής διάταξης της εισαγγελέα πλημμελειοδικών για την έγκληση που είχε καταθέσει εναντίον του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα εισαγγελικά έγγραφα, ο κ. Δουζένης εξέδωσε γνωμάτευση για την ψυχική κατάσταση της γυναίκας χωρίς να την εξετάσει διά ζώσης. Μάλιστα η εισαγγελέας Τζίβα ζητούσε να ασκηθεί ποινική δίωξη στον ψυχίατρο Δουζένη και τον σύζυγο της γυναίκας. Επομένως τα αναληθή και ψευδή που ισχυρίζεται ο κ. Δουζένης είναι τα συμπεράσματα της εισαγγελέα που χειρίστηκε την υπόθεση και καταγράφονται στην εισαγγελική διάταξη.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter