Ζητείται δικαιοσύνη για τον Βασίλη Μάγγο

Ζητείται δικαιοσύνη για τον Βασίλη Μάγγο

Μαζί με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό, παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια με μεγάλη ανησυχία, να εκδίδονται αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Παρακολουθούμε δολοφόνους να αφήνονται ελεύθεροι, παρακολουθούμε, επίσης, βιαστές ανηλίκων πρωτόδικα καταδικασμένους να αποφυλακίζονται και να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας μέχρι να δικαστούν στον επόμενο βαθμό, ενώ από την άλλη μεριά, η μήνυση της οικογένειας του Βασίλειου Μάγγου , να κρίνεται αβασάνιστα αβάσιμη και να τίθεται στο αρχείο. Αντικρουόμενες αποφάσεις σαν αυτές δημιουργούν ίσως μια εύλογη καχυποψία στην κοινωνία.

Θυμάστε ποιος ήταν ο Βασίλης Μάγγος; Ήταν ένα παλικάρι που στα 18 του χρόνια έσπασε τη βιτρίνα της Χρυσής Αυγής στο Βόλο και στο δικαστήριο δήλωσε με θάρρος ότι το έκανε γιατί δεν άντεχε να βλέπει σβάστικες στην πόλη του, γιατί δεν άντεχε να βλέπει ναζιστικό κόμμα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο Βασίλης Μάγγος χτυπήθηκε αναίτια από αστυνομικούς στις 14/06/2020, μπροστά στα δικαστήρια του Βόλου. Ξέρετε πόσο χτυπήθηκε; Επτά σπασμένα πλευρά, θλάση στο συκώτι, θλάση στη χολή. Αυτά τα απρόκλητα χτυπήματα είναι που επέφεραν στη συνέχεια την ψυχολογική κατάρρευση του Βασίλη και, τελικά, το θάνατό του.
Το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη είναι καταπέλτης εις βάρος των αστυνομικών, και αναφέρει βεβαίως ότι τίποτε απολύτως δεν προέκυψε εις βάρος του Βασίλη. Ένας Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου- αφού οι γονείς του άσκησαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου- άσκησε μια το λιγότερο περίεργη ποινική δίωξη, μόνο κατά τριών αστυνομικών και μόνο για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Γνωρίζει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι τέθηκε στο αρχείο η μήνυση των γονέων του Βασίλειου Μάγγου για βασανιστήρια και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ μηνύσεις πολιτών για ήσσονος σημασίας υποθέσεις, οδηγούνται στο ακροατήριο;

Γνωρίζει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι το κατηγορητήριο για τους τρεις αστυνομικούς που παραπέμπονται προσχηματικά για το έλασσον αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, έχει στηριχθεί αποκλειστικά στους μάρτυρες που επέλεξε η αστυνομία και όχι στους αυτόπτες μάρτυρες, και ότι έχει αγνοηθεί σε κάθε επίπεδο το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη;

Οι γονείς του, οι απόλυτα αξιοπρεπείς και νηφάλιοι αυτοί άνθρωποι, παρά τον πόνο που ζουν δυόμιση χρόνια τώρα και μαζί τους όλοι εμείς οι προοδευτικοί άνθρωποι αυτού του τόπου, δε ζητάνε εκδίκηση, δε ζητάνε καταδίκη, ζητάνε απλώς και μόνο να συνεκδικαστεί η μήνυσή τους, που άλλωστε προηγήθηκε, με αυτήν του Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Αυτό που ζητάμε όλοι είναι πλήρης διαλεύκανση των γεγονότων, ανεύρεση της αλήθειας και απονομή δικαιοσύνης.

Γιατί ενοχλεί τόσο να συνεκδικαστεί η μήνυσή τους; Προς την κατεύθυνση της αλήθειας και του δικαίου δεν υποτίθεται ότι προσανατολίζεται η δικαιοσύνη; Η μήνυση των γονέων, με τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα που παραθέτει, θα βοηθήσει ουσιαστικά σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Καθώς οι γονείς έχουν ήδη καταθέσει προσφυγή κατά της απορριπτικής διάταξης της Εισαγγελέως για τη συνεκδίκαση, ελπίζουμε όλοι, πως αυτή τη φορά η προσφυγή τους θα εξεταστεί με περισσότερη προσοχή, ότι θα ληφθούν υπ’ όψιν όλες οι παράμετροι κι ότι η απόφαση θα εφαρμόσει επιτέλους την αρχή της ισονομίας και της δίκαιης δίκης.

Ας ευχηθούμε να μη χάσει η ελληνική δικαιοσύνη κι αυτήν την ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι πραγματικά ανεξάρτητη. Κι εμείς οι υπόλοιποι ας ορκιστούμε ότι δε ξεχάσουμε ποτέ τον αείμνηστο Βασίλη Μάγγο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter