Ζητούν τεχνογνωσία από βασιλιά

Ζητούν τεχνογνωσία από βασιλιά

Ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και του φιλανθρωπικού ιδρύματος του βασιλιά Κάρολου The Prince’s Foundation στο πλαίσιο της αποκατάστασης του κτήματος Τατοΐου.

Το μνημόνιο αφορά την «ανταλλαγή καλών πρακτικών για τη διαχείριση του κτήματος προκειμένου το Τατόι να αποτελέσει σημαντικό πολιτιστικό πόλο, ένα κέντρο αναψυχής, καθώς και αναπτυξιακό πόρο για ολόκληρη την Αττική». Το ίδρυμα του βασιλιά της Βρετανίας ωστόσο έχει εμπλακεί σε μια σειρά σκανδάλων: για τη χρηματοδότηση που λάμβανε

–υπό τη μορφή δωρεών– με ανταλλάγματα τη βρετανική υπηκοότητα και τιμητικούς τίτλους. Για την αγορά πλαστών πινάκων. Για τις κατηγορίες ότι με 100.000 λίρες μπορούσε κάποιος να εξασφαλίσει δείπνο με τον πρίγκιπα και μια διανυκτέρευση στο Dumfries House.

Για ποιο λόγο η κυβέρνηση Μητσοτάκη στρέφεται σε ένα βασιλικό ίδρυμα για να λάβει «τεχνογνωσία»; Είναι ο Κάρολος ο μόνος ειδήμων στον οποίο μπορούσαν να απευθυνθούν για να τους μιλήσει για την αξιοποίηση δημόσιων κτημάτων; Να θυμίσουμε στην υπουργό ότι εδώ και 20 χρόνια τα κτήματα δεν ανήκουν στη βασιλική οικογένεια αλλά στον ελληνικό λαό. Α.Ε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter