Ζελένσκι στο Αμερικανικό Κογκρέσο: Κλείστε τους ουρανούς πάνω από την Ουκρανία (Video)

Ζελένσκι στο Αμερικανικό Κογκρέσο: Κλείστε τους ουρανούς πάνω από την Ουκρανία (Video)

Έκκληση, ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου, για αποστολή αντιαεροπορικών συστημάτων, από χώρες της δύσης, ώστε να ενισχυθεί η αντιαεροπορική «ομπρέλα» της εμπόλεμης Ουκρανίας, πραγματοποίησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το μεσημέρι της Τετάρτης. Σε αυτό το μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, παρουσιάζοντας ένα βίντεο για τις εχθροπραξίες που συνεχίζονται για 21η μέρα στη χώρα, έστειλε δεικτικά το μήνυμα: «Κλείστε τους ουρανούς πάνω από την Ουκρανία».

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, να επιβάλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία. Όπως ανέφερε, η Ουκρανία χρειάζεται  πολύ περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα από τα δυτικά.

Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy delivers a virtual address to Congress by video at the Capitol in Washington, Wednesday, March 16, 2022. (Drew Angerer, Pool via AP)

Μάλιστα επικαλέστηκε την ιστορική ομιλία του ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ “Έχω ένα όνειρο” που εκφωνήθηκε στην Ουάσινγκτον, σε μια έκκληση κατά του συστημικού ρατσισμού, το 1963. «Έχω ανάγκη», είπε.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας διακόπτοντας την ομιλία του προέβαλλε ένα βίντεο με το πως ήταν η χώρα του πριν την ρωσική εισβολή και πως είναι σήμερα. Το βίντεο έκλεισε με το μήνυμα «κλείστε τους ουρανούς πάνω από την Ουκρανία».

Μάλιστα, απευθύνθηκε και στον Μπάιντεν, λέγοντας συγκεκριμένα: «Ως ηγέτης του έθνους απευθύνομαι στον Πρόεδρο Μπάιντεν, είστε ο ηγέτης του έθνους. Θέλω να είσαι ο ηγέτης του κόσμου. Το να είσαι ο ηγέτης του κόσμου σημαίνει να είσαι ο ηγέτης της ειρήνης. Σ’ ευχαριστώ».

Τα μέλη του Κονγκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών υποδέχθηκαν με παρατεταμένο χειροκρότημα τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος απευθύνεται μέσω τηλεδιάσκεψης στο αμερικανικό νομοθετικό σώμα.

«Slava Ukraina», «Δόξα στην Ουκρανία», είπε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι υποδεχόμενη τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter