Με μαχητή από το νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ και αναφορές στο «Ελευθερία ή Θάνατος» η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

Με μαχητή από το νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ και αναφορές στο «Ελευθερία ή Θάνατος» η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

Με αναφορές στο «Ελευθερία ή Θάνατος» και στη Φιλική Εταιρεία απευθύνεται στην ελληνική Βουλή ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέσω τηλεδιάσκεψης. Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως προβλήθηκαν οι δηλώσεις δύο Ουκρανών μαχητών, ο ένας εκ των οποίων παραδέχτηκε ότι είναι μαχητής στο νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ.

Η ομιλία του διήρκησε λίγο λιγότερο από 20 λεπτά και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι, ενώ τον προσφώνησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Ελληνικέ λαέ καλημέρα σας […] Ελευθερία ή Θάνατος έλεγαν οι δικοί σας επαναστάτες αυτό λέμε και εμείς σήμερα», ξεκίνησε την ομιλία του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάνοντας εκτενείς αναφορές στους ιστορικούς δεσμούς και στη μαρτυρική Μαριούπολη ζητώντας τη δημιουργία μιας νέας «Φιλικής Εταιρείας» για να σωθεί η ελληνική Ομογένεια και η Ουκρανία.

Αναφερόμενος στη Μαριούπολη έκανε λόγο για «ισοπέδωση μια ειρηνικής πόλης που εκχριστιανίστηκε από τους Έλληνες και ισοπεδώθηκε από τους βαρβάρους». «Η οδύνη είναι μεγάλη και στην ελληνική και στην ουκρανική κοινότητα από τη βαρβαρότητα εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Θεωρούν ότι θα παραμείνουν ατιμώρητοι. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Είναι υπόλογοι και θα λογοδοτήσουν» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Ζελένσκι και συμπλήρωσε: «Η Φιλική Εταιρία συγκροτήθηκε εδώ, στη Μαριούπολη και έχει τεράστια σημασία αυτό. Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα Φιλική εταιρία να παλέψει, να σώσουμε την Ουκρανία και τον ελληνικό πληθυσμό. Η Μαριούπολη χρειάζεται την άμεση υποστήριξη σας».

«Βοηθώντας την Ουκρανία βοηθάμε την ελευθερία. Ζήτω η Ουκρανία», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Ουκρανός πρόεδρος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter