Ζωντανεύει στο εφετείο η δολοφονία του Δημήτρη Γραικού: «Στο μέρος που έθαψε τον θείο μου ζούσε και δούλευε καθημερινά»

Ζωντανεύει στο εφετείο η δολοφονία του Δημήτρη Γραικού: «Στο μέρος που έθαψε τον θείο μου ζούσε και δούλευε καθημερινά»

Στην δικαστική αίθουσα του Εφετείου Θεσσαλονίκης επανέρχεται την Παρασκευή η ανατριχιαστική υπόθεση δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού, του άτυχου κτηνοτρόφου που θάφτηκε με το αυτοκίνητό του στον χώρο εργασίας του.

Παρά τα επτά χρόνια που πέρασαν από τον τραγικό θάνατό του, η οικογένειά του σπάει την σιωπή της και ξεσπά για τον δολοφόνο του αδικοχαμένου Δημήτρη Γραικού. Υπενθυμίζεται πως πριν τη σύλληψη του δράστη, ο ίδιος κυκλοφορούσε ελεύθερος για μεγάλο χρονικό διάστημα, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση. Στο όνομα της δικαίωσης του δικού τους άνθρωπου ζητούν να μην αρθεί η απόφαση για την ισόβια κάθειρξη του δολοφόνου του Δημήτρη Γραικού.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία», λέει ο κατηγορούμενος

Ο πρωτόδικα καταδικασμένος για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου, Δημήτρη Γραικού, μίλησε κατά την αρχή της διαδικασίας λέγοντας πως: «Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Αυτός ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη κτηνοτροφική μονάδα ύστερα από μία ένταση. Δεν μπορούσα να σταματήσω τον καβγά, αυτός τον ξεκίνησε, αλλά μπορούσα να ειδοποιήσω την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά του και τη δική μου».

«Οργίζομαι όταν μαθαίνω πώς λαμβάνει συνεχώς άδειες και κυκλοφορεί έξω ελεύθερος»

Μιλώντας στο ThessToday η Αθηνά Γραικού, αδερφή του θύματος είπε:

«Μέσα σε δύο χρόνια έχασα τρία αδέρφια. Ο αδερφός μου ο Νίκος έλεγε ”ας βρω τον δολοφόνο του Δημήτρη κι ας πεθάνω”. Αυτό έγινε. Ήρθα στην πατρίδα μου από το εξωτερικό για να αγκαλιάσω τα αδέρφια μου και από έξι μείναμε δύο. Πονάω για όλους και ιδίως για τα παιδιά που άφησε ο αδερφός μου ορφανά. Αυτός που του στέρησε τη ζωή είναι ένας ψυχρός δολοφόνος. Οργίζομαι όταν μαθαίνω πώς λαμβάνει συνεχώς άδειες και κυκλοφορεί έξω ελεύθερος. Ποτέ δεν πιστέψαμε τα ψέματα που έλεγαν ότι έφυγε στο εξωτερικό. Δεν ντρεπόταν ο δολοφόνος να βγαίνει στα κανάλια και να αραδιάζει πράγματα από τη φαντασία του.

Στο Εφετείο θα είμαι μόνη χωρίς κανένα από τα αδέρφια μου στο πλευρό μου. Όσο περνούν τα χρόνια ο πόνος μεγαλώνει. Ο αδερφός μου ο Νίκος ξεψυχούσε και ρωτούσε “τι έγινε με τον δολοφόνο;».

«Αισθάνομαι θυμό που θα βρεθεί ενώπιον μας αυτός ο άνθρωπος»

Η Χριστίνα, ανιψιά του δολοφονημένου Δημήτρη Γραικού, μιλώντας στο ίδιο μέσο μίλησε για τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει η οικογένειά της.

«Πριν πέσει σε λήθαργο ο πατέρας μου, μας ρωτούσε με αγωνία αν υπήρχαν εξελίξεις για τον δολοφόνο. Η επιθυμία του ήταν να μη σπάσουν ποτέ τα ισόβια. Αυτό που περιμένουμε κι εμείς από το δικαστήριο. Αισθάνομαι θυμό που θα βρεθεί ενώπιον μας αυτός ο άνθρωπος. Πρέπει να πληρώσει για αυτό που έκανε.

Σκόπιμα μας έλεγε ψέματα για να μην τον υποψιαστούμε. Ακόμη και όταν βρέθηκαν οι ρόδες του αυτοκινήτου, είχε πει πως ο θείος μου του το είχε ζητήσει να το κρύψει γιατί είχε φύγει στο εξωτερικό. Έκρυβε ένα πτώμα κι ένα αυτοκίνητο για χρόνια. Πάνω από το μέρος που έθαψε τον θείο μου ζούσε και δούλευε καθημερινά. Αυτό δείχνει πως μιλάμε για έναν στυγερό δολοφόνο».

Ο Γιώργος, ανιψιός του Δημήτρη Γραικού επίσης μιλά για τον άδικο χαμό του θείου του:

«Εδώ και επτά χρόνια αυτός ο Γολγοθάς μας έχει βασανίσει. Μια δολοφονία που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Ελπίζω η δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει για να ηρεμήσει η ψυχή του πατέρα και του θείου μου. Θέλουμε ισόβια και στο Εφετείο. Δεν αξίζει κάτι λιγότερο αυτός ο δολοφόνος. Είναι δύσκολο που θα βρεθούμε πάλι μπροστά σε αυτό το κτήνος. Είναι ψυχοφθόρο. Ο πατέρας μου λίγο πριν πεθάνει μου ζήτησε να φτάσουμε την υπόθεση μέχρι τέλους για να δικαιωθεί η ψυχή του αδερφού του».

«Έριξε κάτω το θύμα και το χτυπούσε με γροθιές»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς μιλώντας στο ThessToday περιγράφει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της στυγερής δολοφονίας. « Ο καταδικασθείς με ειδικό μηχάνημα έσκαψε μια τάφρο για να κρύψει το όχημα και παρά πέρα να πετάξει το πτώμα. Σοκάρει όμως το ότι πάνω από το σημείο που έθαψε το πτώμα, ζούσε και εργαζόταν. Περίπου δύο χρόνια μετά τη δολοφονία, ο ίδιος άνθρωπος σε κρεοπωλείο που άνοιξε στα Φλογητά, χτύπησε έναν καρδιοπαθή που πάρκαρε κοντά στο κατάστημά του. Έριξε κάτω το θύμα και το χτυπούσε με γροθιές. Το θύμα μάλιστα του φώναζε πως είχε εγχειριστεί στην καρδιά. Αυτός όμως συνέχιζε.

Ακόμη και σήμερα κάποια ζητήματα που έχουν μείνει ανοιχτά για την υπόθεση. Ο καταδικασθείς εικάζουμε πως είχε και συνεργό ή ακόμη και συνεργούς. Είχαμε στοιχεία πως κάποιοι από τους εργάτες που είχε τότε ο καταδικασθείς, μετά την εξαφάνιση του Γραικού, εξαφανίστηκαν και αυτοί. Κατορθώσαμε να τους εντοπίσουμε στην Θράκη. Έχουμε το σχέδιο να συνεχιστούν οι έρευνες».

Διαβάστε επίσης: Σε αυτό το σημείο βρέθηκε θαμμένος ο Γραικός – Τι έλεγε ο δολοφόνος του πριν μερικούς μήνες (Photos -Video)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός βρέθηκε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γραικός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter