Ζόραν Ζάεφ: «Θα λυθεί άμεσα το θέμα της ονομασίας στη φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας»

Ζόραν Ζάεφ: «Θα λυθεί άμεσα το θέμα της ονομασίας στη φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας»

Μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει από την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με την φανέλα με την οποία αγωνίζεται η εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro 2020, όπου η γειτονική χώρα δεν αναφέρεται ως Βόρεια Μακεδονία αλλά «Μακεδονία» χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό, ο πρωθυπουργός της, Ζόραν Ζάεφ, σε γραπτή του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ δεσμεύτηκε για άμεση επίλυση.

Η δήλωση αναφέρει:

«Όλη η Ευρώπη γνωρίζει ότι η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου εκπροσωπεί τη Βόρεια Μακεδονία στο Πρωτάθλημα.

Ακόμα και αν η Ομοσπονδία δεν αποτελεί δημόσια οντότητα, η εθνική ομάδα είναι. Όπως αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έτσι είναι και πρέπει να είναι σαφές σε όλα τα επίπεδα και στον καθένα ότι είναι η εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, ανεξάρτητα από τα αρχικά της Ομοσπονδίας στη φανέλα.

Έχουμε ήδη θέσει αυτό το θέμα στην Ομοσπονδία και θα επιλυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών και των κανόνων και παραδόσεων της UEFA.

Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα έργο σε εξέλιξη και ο στόχος μας είναι να βρίσκουμε σταδιακά με τους γείτονές μας λύσεις που εφαρμόζουν την συμφωνία και μας ωθούν μπροστά, στη βάση της συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού».

Να σημειωθεί ότι η Βόρεια Μακεδονία έπαιξε ήδη δυο ματς στον όμιλο της με τη συγκεκριμένη φανέλα κόντρα σε Αυστρία και Ουκρανία και απομένει το ματς της ερχόμενης Δευτέρας (21/6) με την Ολλανδία στο Άμστερνταμ…

Μένει να δούμε πόσο «άμεσο» θα είναι αυτό το διάστημα, με βάση τη δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας. Αν δηλαδή η εθνική της Βόρειας Μακεδονίας εμφανιστεί με τη νέα ονομασία στη φανέλα τόσο σύντομα ή αυτό συμβεί αργότερα στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022…

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter