Ζουν με τον φόβο της αποκάλυψης των συνομιλιών

Ζουν με τον φόβο της αποκάλυψης των συνομιλιών

Ο Γιάννης Οικονόμου κέρδισε τη συμπάθειά μας. Μπορεί όλο αυτό το διάστημα να τον αποκαλούσαμε «πολιτικό φίκο» κι ας αδικούσαμε το συμπαθές φυτό, όμως, με τη σημερινή πολιτικά αυτοκτονική ανακοίνωση που εξέδωσε, το Documento δεσμεύεται πως θα τον αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη επιείκεια και κυρίως στοργή.

Διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συμπεριφερθούμε σε έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο που στην ίδια ανακοίνωση κατορθώνει να δηλώσει ότι «χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη» όσα αποκάλυψε «ο εθνικός συκοφάντης» και «παραμυθάς», Κώστας Βαξεβάνης.

Δεν ξέρουμε αν ο κ. Οικονόμου είναι διπολικός και δεν μας ενδιαφέρει κιόλας να μάθουμε. Πάρα ταύτα, μπορούμε με βεβαιότητα να διαπιστώσουμε το «εμμονικό μένος» -όπως λέει ο ίδιος- κατά του εκδότη του Documento.

Στο φληνάφημα που κοινοποίησε μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις σε κλίμα προβληματισμού, αμηχανίας και έντασης στο Μέγαρο Μαξίμου, αφιερώνει μία παράγραφο 70 λέξεων για να περιγράψει τον εκδότη του Documento σαν τον σύγχρονο βελζεβούλ που δημοσιογραφεί για να εξυπηρετεί ξένα κέντρα και να πλήττει την «εθνοσωτήρια» κυβέρνηση.

Κοντολογίς, αφού δεν μπορεί να διαψεύσει την αποκάλυψη με τα «βαριά» ονόματα, παριστάνει τον Κλουζώ με υπουργική ιδιότητα. Αναζητά κίνητρα και επιδιώξεις αντί να απαντήσει γιατί οι έμποροι του «αρπακτικού» δεν κλήθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή, όπως επίσης ποιος ήταν ο λόγος που η ΝΔ επέβαλε τη βολική διαδικασία της γραπτής και εξ αποστάσεως εξέτασης της εκπροσώπου της Intellexa, Σάρα Χαμου.

Ο πολιτικός σωματοφύλακας του Κυριάκου Μητσοτάκη αν ήθελε να αντικρούσει με σοβαρούς όρους το δημοσίευμα, θα έπρεπε να ανακοινώσει τα εξής δύο πράγματα:

Πρώτον, όλα τα «γαλάζια» στελέχη που περιλαμβάνονται στην (πρώτη) λίστα, διαψεύδουν την «παγίδευσή» τους από το κακόβουλο λογισμικό.

Άραγε, δεν αναρωτήθηκε κανείς στο Μαξίμου γιατί κανένα θύμα του Predator δεν δήλωσε στο Documento πως ο πρωθυπουργός αποκλείεται να μετέρχεται τέτοιων μεθόδων; Για να είμαστε ακριβείς, υπήρχε ένα. Η Αριστοτελία Πελώνη, η οποία δήλωσε πως «δεν υπάρχει χρήση του Predator στην Ελλάδα». Από την άλλη, ο Γ. Οικονόμου στην ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως «λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη». Για να μην χάσουμε τα λογικά μας, ας τους αφήσουμε να συνεννοηθούν με την ησυχία τους.

Δεύτερον, πρώην ή νυν υπουργοί, αλλά και οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα στείλουν τα κινητά τους για έλεγχο στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Citizen Lab, προκειμένου να μην υπάρχει καμία υποψία ενδοκυβερνητικής παρακολούθησης και να αποδομηθεί πλήρως το Documento.

Τίποτα απ΄ αυτά δεν περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση. Κι αυτό γιατί οι ένοικοι του Μαξίμου ξυπνούν και κοιμούνται, πλέον, με έναν φόβο. Την αποκάλυψη όσων υπεκλάπησαν μέσω του Predator. Πώς να διαψεύσουν κάτι που θα τους σκάσει σαν κροτίδα μέσα στα ίδια τους τα χέρια;

Καλό θα ήταν, λοιπόν, ο εκπρόσωπος που με αυταπάρνηση ρίχνεται στην αρένα με τα λιοντάρια να έβαζε στο ζύγι τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί στις ανακοινώσεις του. Γιατί όπως έγραψε και ο εκδότης της εφημερίδας, μπορεί αύριο μεθαύριο να αποδειχθεί ότι κι εκείνος ήταν υπό παρακολούθηση. Κι είναι κρίμα να θυσιάζεται κάποιος πολιτικά και στο τέλος να λοιδορείται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter