Ζουρλομανδύα; Δεν θα πάρουμε

Ζουρλομανδύα; Δεν θα πάρουμε

Ξέρετε τι θα χρειαστούμε πριν από καθετί άλλο μέχρι τις εκλογές; Ψυχραιμία. Ψυχραιμία, μάλιστα. Γιατί αυτό που ετοιμάζουν και μας περιμένει δεν το έχουν ξαναζήσει οι νεότεροι. Και μόνο το 1989 το έχουν κάπως ζήσει οι παλιότεροι. Σε ήπια όμως κι αυτό εκδοχή σε σχέση με σήμερα. Μας περιμένει το ψέμα σε όλες του τις διαστάσεις. Η λάσπη σε όλες της τις αποχρώσεις. Η συκοφαντία σε όλες της τις παραλλαγές. Η απάτη που βαφτίζει τη διαφθορά κανονικότητα. Μπολσονάρου κι ακόμα παραπέρα.

Αμφιβάλλετε; Μυρίστε όσα διαπράττουν ήδη. Εκ μπόχας την ύαινα. Ο αρχηγός επικαλείται άγνοια για τα σκοτεινά του Κοντολέοντα και του Δημητριάδη, τις κομπίνες του Πάτση, τις λοβιτούρες του Χειμάρα. Οι νεοφασίστες υπουργοί ξεσαλώνουν με τον νόμο και την τάξη. Ο εθνικός γελωτοποιός χασκογελά με τις υποκλοπές. Ο εθνικός αρχαιοκάπηλος ξεπουλά τα Γλυπτά του Παρθενώνα για να μας τα δανείσουν στη συνέχεια οι κλέφτες και να τα εμφανίσει ως ρουσφέτι στο έθνος.

Για την ακρίβεια στο ρεύμα φταίει ο Πούτιν – και ο Τσίπρας. Για το σούπερ μάρκετ, ο πόλεμος – και ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τους χιλιάδες νεκρούς, η παγκοσμιότητα της πανδημίας – και ο Πολάκης. Για τα φάρμακα, οι φτηνές τιμές – του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον θάνατο του εμποράκου, τον αισχρό βασικό μισθό, την εργασιακή ζούγκλα, τις συντάξεις πείνας, η οικονομική κρίση – και ο Κατρούγκαλος. Και για το παρακράτος και τις υποκλοπές, το τοξικό κλίμα – και ο Βαξεβάνης.

Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο από κράτος, Δικαιοσύνη, κοινωνική συνοχή, εντιμότητα, διαφάνεια. Αλλά έχουν βαλθεί και να μας τρελάνουν. Συστηματικά και επίμονα. Με σχέδιο. Να εφαρμόσουν τη ρήση του εθνάρχη τους περί απέραντου φρενοκομείου. Να φορέσουν στην κοινωνία τον ζουρλομανδύα τους με μια φρενίτιδα από τόσο χυδαία ψέματα, ώστε να μην μπορεί μέσα στη θολούρα να διακρίνει ο πολίτης την αλήθεια. Να ξεχωρίσει τον κλέφτη από τον νοικοκύρη. Τον βρόμικο από τον καθαρό.

Δεν τους καίγεται καρφί ούτε για το δημόσιο χρήμα, το κράτος, την κοινωνία, τα αρχαία και τα σύγχρονα, την πλειονότητα που την πολιορκεί η φτώχεια. Αλλά ούτε και για την Ελλάδα που θα παραδώσουν. Κλέβουν, δέρνουν κι ατιμάζουν… Και γκρεμίζουν κάθε ανάχωμα αλήθειας. Με δύο στόχους. Από τη μία, μπας και το φρενοκομείο τους σώσει. Κι από την άλλη, αποθανέτω η πατρίδα μετά των αλλοφύλων. Ερείπια θέλουν πάλι και παρενθέσεις για τους «εθνικούς μειοδότες».

Ως εκ τούτου, κλείστε τη μύτη σας και κολυμπάτε. Με ψυχραιμία. Για να μην γίνει το παραλήρημά τους παράλυση της κοινωνίας. Και για να σωθεί οτιδήποτε αν σώζεται…

Πηγή: Αυγή 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter