Με βίδες

Ζωγραφίζοντας για τυφλούς (video+pics)

Ο γλύπτης Άντριου Μέιερς βάζει τις τρεις διαστάσεις στη ζωγραφική

"Παρακαλώ μην αγγίζετε" είναι γραμμένο σχεδόν σε κάθε μουσείο, σε κάθε πινακοθήκη. Για να διατηρηθεί ένα ζωγραφικό έργο τέχνης όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι απαραίτητο να μηδενιστούν σχεδόν οι επιρροές από το εξωτερικό περιβάλλον. Το άγγιγμα ενός πίνακα τον καθιστά ευάλωτο και μπορεί -σωρευτικά- να τον καταστρέψει.

Τι γίνεται όμως με τα άτομα που έχουν πρόβλημα όρασης; Πώς μπορούν να "δουν" έναν πίνακα;Γιατί αυτή η μορφή έκφρασης να είναι απαγορευμένη" γι' αυτούς;

Ο γλύπτης Άντριου Μέιερς, που γεννήθηκε στη Γερμανία, σπούδασε στην Ισπανία και τώρα ζει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ,  γνωρίζει καλά να αποδίδει τρισδιάστατα έργα. Πώς όμως θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο ζωγραφίζοντας;

Η απάντηση ήταν δύσκολη, αλλά βρέθηκε. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, χιλιάδες βίδες και μπογιές, κατάφερε να δημιουργήσει έργα που μπορούν να "δουν" ακόμα και τυφλοί.

Στην περίπτωσή του, τα έργα του γράφουν: "Παρακαλώ, αγγίξτε τα!!"

Πηγή: http://www.andrewmyersart.com/

3D Screw Art

3D screw art made so blind people can "see" it as well: By Andrew Myers Art: www.andrewmyersart.com

Posted by DeMilked on Montag, 5. Juni 2017
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.