Αναταράξεις στην ΕΡΤ μετά την «αγιοποίηση» του Λαμπράκη σε δελτίο ειδήσεων

Αναταράξεις στην ΕΡΤ μετά την «αγιοποίηση» του Λαμπράκη σε δελτίο ειδήσεων

Εσωτερική αναστάτωση προκαλεί στην ΕΡΤ η… επική αγιογραφία της οικογένειας Λαμπράκη, την ώρα μάλιστα που έρχονται στο φως όλο και περισσότερα στοιχεία για τον ρόλο της.

Στο βραδινό δελτίο της Κυριακής, στην ΕΡΤ1, επιλέχθηκε ως πέμπτη είδηση και για τρία (!) λεπτά η «αντιστασιακή» στάση του Χρήστου Λαμπράκη, την οποία παρουσίαζε «ρεπορτάζ» του «Βήματος της Κυριακής», υπό τον… αντιστασιακό τίτλο: «Φάκελος Χρήστου Λαμπράκη: Οι υπ’ αυτόν εκδιδόμενες εφημερίδες ηκολούθησαν φιλοκομμουνιστικήν γραμμήν».

Και αυτό το «ρεπορτάζ» -εν μέσω, δε, των σοβαρότατων προβλημάτων του ίδιου του ΔΟΛ- θεωρήθηκε σημαντικότερο από θέματα όπως η αξιολόγηση, και μάλιστα λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη θεμάτων από το Documento, όπως ο ρόλος του Δημήτρη Λαμπράκη – ο οποίος κατά τη διάρκεια της κατοχής φέρεται να  πούλησε τον Όμιλο στον Γκέμπελς- όσο και για τον ρόλο του Χρήστου Λαμπράκη στα Ιουλιανά, την αποστασία και το πραξικόπημα.

Προφανώς για την ΕΡΤ το αφιέρωμα στην «αγία οικογένεια» Λαμπράκη ήταν πολύ πιο σημαντική υπόθεση από τα προβλήματα της χώρας, τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση, ακόμη και από τα χιόνια, που άφησαν πίσω τους και νεκρούς…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter