Αναβίωση του «αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» βλέπουν στην Κουμουνδούρου – Η κυβερνητική φθορά φέρνει αισιοδοξία

Αναβίωση του «αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» βλέπουν στην Κουμουνδούρου – Η κυβερνητική φθορά φέρνει αισιοδοξία

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, αφού στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουν πως οι εκλογές της 9ης Ιουνίου θα είναι η αρχή της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού.

«Είναι διαφορετικό για το πολιτικό μας μέλλον το βράδυ των ευρωεκλογών να έχουμε 15-16 μονάδες διαφορά με τη ΝΔ και διαφορετικό να έχουμε 8-9» λέει στο documentonews.gr κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί ένα «ξεκάθαρο μήνυμα στον κόσμο» πως υπάρχει εναλλακτική προοδευτική πρόταση με δυναμική…

«Βλέπω ένα ρεύμα στην κοινωνία, βλέπω πολύ κόσμο που έχει μετανιώσει για τις τελευταίες εκλογές. Υπάρχει πολύ καλή περίπτωση να ξεπεράσουμε το 20%. Η αλαζονεία στον γυάλινο πύργο που βρίσκονται πρέπει να σταματήσει» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρόσφατη συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ.

Μπορεί οι μυστικές μετρήσεις να μην επιβεβαιώνουν αυτό το θετικό κλίμα, όμως στον ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν στην πόλωση, στα φρέσκα πρόσωπα του ευρωψηφοδελτίου, στο άνοιγμα του Στέφανου Κασσελάκη σε κοινά που παραδοσιακά είτε δεν ασχολούνταν με την πολιτική, είτε βρίσκονται μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως στην κυβερνητική φθορά.

Διαβάστε σχετικά: Μυστικά γκάλοπ: Πέντε χάνουν, δυο κερδίζουν

«Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να χαμηλώσει ο ίδιος τον πήχη στο 33% που πήρε η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019, είναι άκρως ενδεικτικό του βέρτιγκο στο οποίο έχει περιέλθει» έλεγαν χθες από την Κουμουνδούρου και τόνιζαν πως «το δημοσίευμα των Financial Times, αναλύει ότι η Ελλάδα θα γίνει σύντομα η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης».

Μένει βέβαια να φανεί αν αυτή η αισιοδοξία, αποτυπωθεί και στις κάλπες…

Ανεβαίνουν τα ντεσιμπέλ

Όσο περνά ο καιρός η πολιτική κόντρα θα οξύνεται. Από τον ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν σφοδρότατη κριτική στη ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου πως είναι ευπρόσδεκτοι οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών και με βάση τα μισόλογα του πρωθυπουργού στη χθεσινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ για το συγκεκριμένο θέμα.

«Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και η ακροδεξιά είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Εκεί, άλλωστε, στις ολοκληρωτικές αντιλήψεις και την τοξικότητα της ακροδεξιάς, παραπέμπουν οι ωμές παραβιάσεις του κράτους δικαίου για τις οποίες εγκαλείται η Ελλάδα από το State Department, την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο» τόνιζαν εμφατικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας τη δήλωση Κασσελάκη πως δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων. «Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει το ίδιο; Τον προκαλούμε…» έλεγαν με νόημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση και σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά επειδή δεν σχολίασαν τις δηλώσεις του πρώην υπουργού. «Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Νέα Αριστερά ανάλωσαν, όπως φαίνεται, τόσο πολλή ενέργεια στην ενασχόληση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν βρήκαν το κουράγιο να σχολιάσουν τον βουλευτή της κυβέρνησης. Ή απλά μπορεί για μία ακόμη φορά να προσπάθησαν να προστατέψουν τον σύμμαχο τους, ως γνήσια δεκανίκια» ανέφεραν σε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση.

Είναι προφανές ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στρέφει τα πυρά του προς πάσα κατεύθυνση, διότι το πρώτο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει για να μπορέσει να απειλήσει τη ΝΔ, είναι να καθιερωθεί ως ο κύριος πόλος της κεντροαριστεράς. Εξάλλου, οι επιθέσεις από τα κόμματα του προοδευτικού χώρου προς την Κουμουνδούρου είναι σχεδόν καθημερινές.

Χθες, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για μια απόπειρα αναβίωσης του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου με τη συμμετοχή τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς.

«Το Μαξίμου έχει αντιληφθεί ότι αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εκ των πραγμάτων ο Στέφανος Κασσελάκης, γι’ αυτό θα δούμε πολλά» σχολίαζαν με νόημα, θέτοντας εαυτούς σε… αυξημένη ετοιμότητα.

Συνεχίζεται η περιοδεία στο Αιγαίο

Χτες ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε την Κάλυμνο, τη Λέρο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, την Ικαρία και την Πάτμο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με κατοίκους και άκουσε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους, ενώ ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος για τη στήριξη της νησιωτικότητας.

Στους Λειψούς συγκινητική ήταν η έκκληση ενός πατέρα για την έλλειψη δασκάλων στο σχολείο του νησιού. «Το μόνο πράγμα που έχουν τα παιδιά του νησιού για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα είναι το σχολείο», του ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στους Αρκιούς οι κάτοικοι τον ενημέρωσαν ότι στερούνται τη μόνιμη παρουσία γιατρού. Το ζήτημα της Υγείας στις ακριτικές περιοχές έχει αναδειχθεί πολλάκις από τον Στέφανο Κασσελάκη, υπενθυμίζοντας την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ να δοθούν προνόμια σε υγειονομικούς για να υπηρετήσουν στα νησιά, την οποία απέρριψε η ΝΔ.

Σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας πάντα στο πλευρό του τον Ευάγγελο Αποστολάκη και τον στενό του συνεργάτη, Μπάμπη Παπαδάκη θα επισκεφθεί τους Φούρνους, το Αγαθονήσι, τη Σάμο, τη Χίο και τα Ψαρά.

Η ναυτική περιοδεία -το πρόγραμμα της οποίας δεν τηρήθηκε κατά γράμμα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στο Αιγαίο τις προηγούμενες ημέρες- θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:

Προκλητικός Μητσοτάκης: Θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά πράγματα στο πεδίο της επικοινωνίας για τα Τέμπη – Αφύπνιση η δολοφονία της Κυριακής

Ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά στη Βίκυ Φλέσσα: «Όχι, δεν είμαστε όλοι συνένοχοι στο έγκλημα των Τεμπών» (Video)

Χρήστος Καλλιάνος: «Δεν υπάρχει Εθνικό Σύστημα Υγείας» – Καρφώνει την κυβέρνηση ο αδελφός του βουλευτή της ΝΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter