Χρήστος Καλλιάνος: «Δεν υπάρχει Εθνικό Σύστημα Υγείας» – Καρφώνει την κυβέρνηση ο αδελφός του βουλευτή της ΝΔ

Χρήστος Καλλιάνος: «Δεν υπάρχει Εθνικό Σύστημα Υγείας» – Καρφώνει την κυβέρνηση ο αδελφός του βουλευτή της ΝΔ

Ο θάνατος του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου στο Αττικό Νοσοκομείο, οι συνθήκες νοσηλείας του και οι διαμαρτυρίες του βουλευτή της ΝΔ έχουν από τη μία πλευρά μια ανθρώπινη ιστορία αλλά από την άλλη είναι ένα βαθιά πολιτικό θέμα καθώς αγγίζει τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των πολιτών που χρειάζεται υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.

Ο βουλευτής της ΝΔ «αθώωσε» τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη απαντώντας σε μήνυμά του «Αγαπητέ φίλε μου Άδωνι, σε ευχαριστώ θερμά για το ανθρώπινο μήνυμά σου. Δεν τα βάζω μαζί σου». Αυτό παρόλο που ο κ. Γεωργιάδης έγραψε «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως».

Ο αδελφός του βουλευτή, ο καρδιολόγος Χρήστος Καλλιάνος, όμως, δεν είναι τόσο επιεικής με την κυβέρνηση και τις ευθύνες της: «Εχουν καταλυθεί τα πάντα. Δεν υπάρχει Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κι αν ο υπουργός ή ο πρωθυπουργός ευαγγελίζονται κάτι διαφορετικό, ας έρθουν να μου το πουν τετ α τετ, τους προκαλώ!», είπε μιλώντας στον ALPHA (στο 6:40 του βίντεο).

Και οι δύο αδελφοί Καλλιάνου ρίχνουν ευθύνες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ενδεχομένως να υπάρχουν ιατρικά λάθη. Υπάρχει όμως η σκληρή πραγματικότητα της εγκατάλειψης του ΕΣΥ την οποία περιέγραψε η ΠΟΕΔΗΝ με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο: «Τι να πρωτοκάνουν δύο νοσηλεύτριες ή στην καλύτερη περίπτωση τρείς σε κάθε βάρδια με 44 ασθενείς οι περισσότεροι σε πολύ βαριά κατάσταση».

Διαβάστε σχετικά: Η ΠΟΕΔΗΝ απαντά στον Καλλιάνο: «ΜΑΦ δεν υπάρχει – Δεν μας φοβίζουν οι απειλές του»

Ο Χρήστος Καλλιάνος είναι κατηγορηματικός σχετικά με την κατάσταση του κράτους πρόνοιας στην Ελλάδα. Ο ίδιος ζει και εργάζεται στην Κύπρο και γνωρίζει την πραγματικότητα σε άλλες χώρες.

«Ζείτε σε μια χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα. Κάθε τομέας κοινωνικής δραστηριότητας. Και κάθε μέρα αυτή η αποσύνθεση γεωμετρικά αυξάνεται. Η απάντησή μου είναι ότι δεν είναι κράτος πρόνοιας αυτό, να υποστηρίξει ανθρώπους να ζήσουν» (στο 3:16 του παρακάτω βίντεο).

 

Ακόμη ο Χρήστος Καλλιάνος αποκάλεσε «έγκλημα» τη δημοσιοποίηση από τη διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου την αποκάλυψη των δεδομένων του ιατρικού φακέλου του πατέρα του.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του Ιάσονα ζητά ο εισαγγελέας

Έγκλημα Τέμπη: Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση γονέα θύματος κατά Τριαντόπουλου

Ο Μαρινάκης μπέρδεψε τα λόγια του μετά την παρέμβαση-βόμβα της αντιεισαγγελέως εφετών Λάρισας για τα Τέμπη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter