Ράφα: Προ των πυλών η ισραηλινή επέμβαση – Eκκενώνεται η περιοχή (Videos)

Ράφα: Προ των πυλών η ισραηλινή επέμβαση – Eκκενώνεται η περιοχή (Videos)

Φαίνεται ότι η «ώρα μηδέν» έχει φτάσει για τη Ράφα και η προαναγγελθείσα χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών, είναι θέμα χρόνου, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε τους βομβαρδισμούς του εναντίον δύο συνοικιών στη Ράφα, στους κατοίκους της οποίας έδωσε εντολή σήμερα το πρωί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε  νέο απολογισμό 34.735 νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης την 7η Οκτωβρίου.

Το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του υπουργείου που έκανε λόγο για 78.108 τραυματίες κατά τους σχεδόν επτά μήνες πολέμου.

 

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και από το πυροβολικό, «συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και έχουν ενταθεί από σήμερα το πρωί», εξήγησε ο Άχμεντ Ρεντουάν, ένας εκπρόσωπος τύπου της παλαιστινιακής πολιτικής άμυνας, διευκρινίζοντας πως δύο από τις συνοικίες που στοχοθετούνται, η Αλ Σούκα και η Αλ Σαλάμ, βρίσκονται μεταξύ εκείνων στους κατοίκους των οποίων ο ισραηλινός στρατός ζήτησε να απομακρυνθούν.

Το πρωί οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να ζητούν από τους άμαχους Παλαιστίνιους κατοίκους του ανατολικού τομέα της πόλης να απομακρυνθούν προς μια κοντινή “ανθρωπιστική περιοχή”.

Η Παλαιστινιακή Αρχή καλεί την Ουάσιγκτον να «εμποδίσει» τη  «σφαγή»

Η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής κάλεσε τις ΗΠΑ να εμποδίσουν την εισβολή στη Ράφα από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος κάλεσε το πρωί τους κατοίκους πολλών συνοικιών αυτής της πόλης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να τις εκκενώσουν.

«Καλούμε την αμερικανική διοίκηση να παρέμβει για να εμποδίσει αυτές τις σφαγές, για τις οποίες προειδοποιούμε ότι θα υπάρξουν επικίνδυνες συνέπειες», αναφέρει η παλαιστινιακή προεδρία, όπως μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, διευκρινίζοντας πως η Παλαιστινιακή Αρχή έχει εντείνει τις «εντατικές» συνομιλίες με τους διεθνείς εταίρους της σε αυτό το θέμα.

Νωρίτερα, η Χαμάς ανέφερε σε μια ανακοίνωση ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Ράφας δεν θα ισοδυναμεί με «περίπατο» για τις ισραηλινές δυνάμεις και επισήμανε ότι είναι πλήρως προετοιμασμένη για να υπερασπιστεί τους Παλαιστίνιους εκεί.

Από την πλευρά του, ο αξιωματούχος της Χαμάς Ιζάτ αλ Ρασίκ δήλωσε σήμερα πως οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στην πόλη της Ράφας, στη νότια Γάζα, θα θέσει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία.

Επικοινωνία Μπάιντεν- Νετανιάχου

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησαν τηλεφωνικά για περίπου 30 λεπτά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ιστότοπος Axios.

Στην ατζέντα τέθηκαν οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ανταλλαγής ομήρων και παλαιστίνιων κρατουμένων και οι προετοιμασίες του Ισραήλ για χερσαία εισβολή στη Ράφα, για την οποία ο Μπάιντεν φέρεται να επιμένει στον Νετανιάχου να μην προχωρήσει. όπως δήλωσαν Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Διαβάστε επίσης:

Βέλγιο: Κατάληψη του πανεπιστημίου της Γάνδης και συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων

Με πυρηνικά γυμνάσια απαντά το Κρεμλίνο στις δυτικές απειλές για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Λίβανος: Επίθεση της Χεζμπολάχ με «δεκάδες ρουκέτες» κατά βάσης του ισραηλινού στρατού

Γάζα: Aιματοβαμμένο παζάρι με ομήρους και πεινασμένους

Φονικές πλημμύρες στη Βραζιλία: 78 νεκροί, 105 αγνοούμενοι

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter