Καταγγελία: Βαρβαρότητες ενός δάσκαλου στην Κορινθία που τραυματίζουν τους μαθητές του

Καταγγελία: Βαρβαρότητες ενός δάσκαλου στην Κορινθία που τραυματίζουν τους μαθητές του

Μια εξοργιστική περίπτωση δάσκαλου που δείχνει βίντεο με ακατάλληλο και βίαιο περιεχόμενο σε μαθητές του καταγγέλλει στο documentonews.gr ο Αναστάσιος Καλαντζής, πολιτικός επιστήμονας, από το Κιάτο.

Αντιγράφουμε την επιστολή του και περιμένουμε από το υπουργείο Παιδείας απάντηση:

«Η περίπτωση ενός δασκάλου στην Κορίνθια

Κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας συνάντησης με γονείς που έχουν εγγράψει το παιδί τους σε σχολείο της περιοχής μας, ενημερώθηκα για ένα βαθιά ανησυχητικό περιστατικό που αφορούσε έναν δάσκαλο από γειτονικό δήμο, ο οποίος φαίνεται να έδειχνε προσωπικό του υλικό με ακατάλληλο περιεχόμενο το οποίο κατέληγε στη θανάτωση ενός ζώου.

Ο δάσκαλος αυτός, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τους εν λόγο γονείς, είναι πολύ πιθανό με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να βρίσκεται στο σχολείο όπου φοιτά το παιδί τους. Η ενδεχόμενη παρουσία του δασκάλου αυτού στο σχολείο έχει προκαλέσει την ταραχή γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι, όπως είναι φυσικό άλλωστε, φαίνονται αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την ασφάλεια των παιδιών τους μέχρι τέλους.

Σε αυτό το σημείο να τονίσω πως συντάσσομαι πλήρως με τον αγώνα των γονιών και θέλω να διατυπώσω τους λόγους για τους οποίους το κάνω.

Πρώτα και κύρια, η πράξη στην οποία φαίνεται να προέβη ο συγκεκριμένος κύριος είναι εγγενώς σκληρή και απάνθρωπη και σε περίπτωση που το περιστατικό αυτό έχει λάβει χώρα με τις διαστάσεις που μου μεταφέρθηκε, φανερώνεται χωρίς καμία αμφιβολία ένας άνθρωπος βαθιά διαταραγμένος και ακατάλληλος να βρίσκεται σε σχολική αίθουσα.

Οι πράξεις αυτές είναι ποινικά αδικήματα που τιμωρούνται αυστηρά από τον νόμο αλλά και φανερώνουν μια βαθιά διαταραγμένη προσωπικότητα. Είναι αδιανόητο, λοιπόν, ότι επιτράπηκε σε κάποιον που είναι ικανός για τέτοια σκληρότητα να διδάσκει και να διαμορφώνει τα εύπλαστα μυαλουδάκια παιδιών δημοτικού.

Στους εκπαιδευτικούς ανατίθεται η πνευματική και ηθική ανάπτυξη των παιδιών. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις αποτελούν πρότυπα που διαμορφώνουν τις αξίες και τον χαρακτήρα των μαθητών τους. Άρα, ένας εκπαιδευτικός που προβαίνει σε πράξεις σκληρότητας προς τα ζώα και τις επιδεικνύει σε μαθητές του, όχι μόνο αποτυγχάνει να εκπληρώσει τον θεμελιώδη ρόλο που του έχει ανατεθεί, αλλά πρακτικά εξοικειώνει τους μαθητές του με τη βία και τη σκληρότητα. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την ουσία της εκπαίδευσης, η οποία στοχεύει στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, του σεβασμού και της υπευθυνότητας.

Τα σχολεία είναι ασφαλή καταφύγια για τα παιδιά, όπου μπορούν να μάθουν και να αναπτυχθούν χωρίς φόβο. Έτσι, οι συγκεκριμένες ενέργειες παραβιάζουν άμεσα αυτήν την αρχή, δημιουργώντας ένα περιβάλλον φόβου και αστάθειας. Κατανοούμε, λοιπόν, πως ο ψυχολογικός αντίκτυπος στους μαθητές που εκτίθενται σε τέτοιο περιεχόμενο είναι μια από τις σοβαρότερες ανυσηχίες, αφού η έκθεση σε τέτοιο περιεχόμενο μπορεί να είναι τραυματική, προκαλώντας στους μαθητές αγωνία, άγχος και μακροπρόθεσμη συναισθηματική βλάβη.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως η υπόθεση αυτή χρησιμεύει ως έντονη υπενθύμιση του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζει η συνεχής αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, καθώς είναι ύψιστης σημασίας να διασφαλίσουμε ότι αυτοί που διδάσκουν και διαμορφώνουν τα παιδιά μας τηρούν τα υψηλότερα πρότυπα συμπεριφοράς και καταλληλόλητας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω πως το εν λόγο περιστατικό είναι σοβαρό και οι ανησυχίες των γονιών δικαιολογημένες, καθώς κανείς δεν θα ήθελε το παιδί του να διδάσκεται από ένα άτομο που είναι πιθανό να είναι ακατάλληλο να βρίσκεται σε αυτή την τόσο σημαντική θέση. Έτσι, το σχολείο, οι τοπικές αρχές αλλά και το ίδιο το υπουργείο παιδείας οφείλουν, σε περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις ακαταλληλότητας και πιθανή επιστροφή αυτού του ατόμου στην αίθουσα διδασκαλίας, να διερευνήσουν σε βάθος το θέμα και να μην κάνουν καμία έκπτωση όσον αφορά τον ηθικό ιστό του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την ασφάλεια των μαθητών του».

Διαβάστε επίσης:

Εμπρησμός η φωτιά στο εργοστάσιο στη Λαμία με τα μολυσμένα μαθητικά γεύματα

Με αεροδιακομιδή 7χρονο αγόρι στo «Αγλαΐα Κυριακού» – ΜΕΘ παίδων σε όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter