Λεπέν: Οι «ισλαμοαριστεριστές» είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Γαλλία

Λεπέν: Οι «ισλαμοαριστεριστές» είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Γαλλία
Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Marine Le Pen,με τον εκλεκτό της Jordan Bardella. Τον θέλει για πρωθυπουργό. (AP Photo/Thomas Padilla)

Ότι προτίθεται να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας το 2027, ότι δεν υπάρχει πλέον ο παραδοσιακός διαχωρισμός ανάμεσα στη δεξιά και την αριστερά, ότι το κόμμα της είναι πατριωτικό και ότι ο κύριος κίνδυνος που ελλοχεύει για τη Γαλλία είναι το «ισλαμοαριστερίστικο μπλοκ», δήλωσε η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Figaro

Όσον αφορά τα πιθανά σενάρια διακυβέρνησης, η Λεπέν δεν προβλέπει παραίτηση του Εμανουέλ Μακρόν και τάσσεται υπέρ της συγκατοίκησης στην εξουσία του κόμματός της με τον Γάλλο πρόεδρο.

Δήλωσε επίσης, ότι αν καταφέρει να σχηματίσει κυβερνητική πλειοψηφία -είτε μόνο με τους βουλευτές της Εθνικής Συσπείρωσης είτε με τη στήριξη συμμαχικών δυνάμεων- η ίδια θα ηγηθεί της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της, ενώ ο 28χρονος Τζόρνταν Μπαρντέλα θα γίνει πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την αντίδραση των χρηματοπιστωτικών αγορών στη διάλυση της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, είπε ότι αντανακλά μια γενική αβεβαιότητα και όχι συγκεκριμένες ανησυχίες για το κόμμα της.

Σχετικά με την πολιτική του κόμματός της αν κερδίσει τις εκλογές, η Λεπέν δίνει προτεραιότητα στα μέτρα που αφορούν την αγοραστική δύναμη, την ασφάλεια και τη μετανάστευση, ενώ, όπως αναφέρει, σκοπεύει να εφαρμόσει έναν ολοκληρωμένο έλεγχο των δημόσιων οικονομικών για να αποκαλύψει «κρυφές δαπάνες» και να δημιουργήσει μια «σαφή δημοσιονομική βάση». Όσον αφορά τη μετανάστευση, υπογραμμίζει ότι επιβαρύνει σημαντικά τα δημόσια οικονομικά της χώρας και διογκώνει την εσωτερική ανασφάλεια.

Η προεκλογική περίοδος-αστραπή, διάρκειας δύο μόλις εβδομάδων, άρχισε και επισήμως σήμερα στη Γαλλία, με τα κόμματα να έχουν οριστικοποιήσει τη σύνθεση των ψηφοδελτίων τους στις 577 μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες, όπου στον πρώτο γύρο (30 Ιουνίου) κατεβαίνουν οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων και στον δεύτερο γύρο (7 Ιουλίου) περνάνε οι δύο πρώτοι.

Διαβάστε επίσης:

Καστοριά: Νεκρή αρκούδα 300 κιλών σε τροχαίο με ΙΧ – Σκληρές εικόνες

Δάσος Περτουλίου: SOS για τις κατεστραμμένες πανεπιστημιακές υποδομές και την εκπαίδευση των φοιτητών

Ενδοοικογενειακή βία: 40χρονος παρέσυρε με αυτοκίνητο τη σύζυγό του, που οδηγούσε μηχανάκι

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter