Αυτό το πλάσμα θα «κληρονομήσει» τη Γη αν καταστραφεί ο πλανήτης – Δεν θα πιστεύετε τι αντέχει (Photos)

Αυτό το πλάσμα θα «κληρονομήσει» τη Γη αν καταστραφεί ο πλανήτης – Δεν θα πιστεύετε τι αντέχει (Photos)

Αν η Γη καταστραφεί από έναν αστεροειδή ή αν ραδιενέργεια εξαφανίσει τον πλανήτη, οι περισσότερες μορφές ζωές, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των ανθρώπων, θα εξαφανιστούν δια παντός.

Ένα πλάσμα όμως θα επιβιώσει και θα «κληρονομήσει» τον πλανήτη που δεν σώσαμε.

Και θα συνεχίσει να ζει όσο δεν πεθαίνει ο ήλιος- δηλαδή τουλάχιστον ακόμα 10 δισεκατομμύρια χρόνια.

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό αρθρόποδο, με οκτώ πόδια, που μπορεί να επιβιώσει στην ξηρά ή στο νερό, με ελάχιστη ή τεράστια ατμοσφαιρική πίεση, σε ιδιαίτερα υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, σε περιβάλλον υψηλής ραδιενέργειας και να αντέξει ως και… 30 χρόνια χωρίς φαγητό!

Παρά το μικροσκοπικό του μέγεθος –είναι μικρότερο από ένα χιλιοστό- θεωρείται το πιο σκληρό και ανθεκτικό πλάσμα του πλανήτη μας και σύμφωνα με ερευνητές της Οξφόρδης και του Χάρβαρντ θα επιβιώσει απ΄όλες τις πιθανές φυσικές καταστροφές, ακόμη και από την έκρηξη σουπερνόβα.

Το μόνο που θα μπορούσε να τα εξαφανίσει είναι αν σβήσει –κυριολεκτικά- ο ήλιος.

Αυτά τα αρθρόποδα ζουν σε φυτά, στην άμμο, στο νερό, στη θάλασσα, το σώμα τους διαιρείται σε 4 τμήματα, καθένα από τα οποία έχει δύο πόδια που καταλήγουν σε σκληρά νύχια.

Μπορούν να «αποξηραθούν» και να επανέλθουν στη ζωή και αντέχουν ραδιενέργεια μέχρι 6,200 Gy, όταν μία «δόση» των 6 Gy μπορεί να σκοτώσει τον άνθρωπο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter