Έργα στην Βουλή – Ξηλώνεται η οροφή του κτιρίου

Έργα στην Βουλή – Ξηλώνεται η οροφή του κτιρίου

Πληθώρα έργων αναμένονται να συντελεστούν στο κτίριο της Βουλής, πέραν των όσων ήδη εκτελούνται. Ένα εξ αυτών θα είναι το ξήλωμα της στέγης της Βουλής, η οποία -σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Βουλής- είναι σε ανεκδιήγητη κατάσταση.

Κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο πρόεδρος της Βουλής παρέθεσε πρωτοβουλίες και έργα που διεκπεραιώνονται και έχουν προγραμματιστεί να διεκπεραιωθούν το επόμενο διάστημα -μεταξύ άλλων- στο κεντρικό κτίριο της Βουλής. Ένα από αυτά είναι και οι διορθωτικές επεμβάσεις στην οροφή της Βουλής. Πρόσφατα, είχε διαπιστωθεί εισροή υδάτων στην αίθουσα της Ολομέλειας και συγκεκριμένα πάνω από τα έδρανα των βουλευτών του ΚΚΕ. Ήδη, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στον προαύλιο χώρο της Βουλής προκειμένου να τοποθετηθεί ο γερανός που απαιτείται.

«Άρχισε να εξελίσσεται μια κεντρική παρέμβαση που αφορά στην ενίσχυση, υποστήριξη στεγάνωση ανανέωση της στέγης της Βουλής» είπε ο πρόεδρος της Βουλής για να προσθέσει: «Αν κάποτε κάνατε το κόπο -πάντοτε με συνοδεία μηχανικού και κανένα κράνος- να επισκεφτείτε απάνω, Θα αντιληφθείτε ότι το από πάνω της Βουλής αν το ψάξετε στο google, δεν βλέπεται». Εξήγησε δε ότι από τις ανάγκες που παρουσιάζονταν διαχρονικά «έβγαιναν» διάφορα κουβούκλια στην στέγη του κτιρίου για να υποστηρίξουν τον κλιματισμό, τον φωτισμό ή τον εξαερισμό. «Είναι δηλαδή ένα πράγμα ανεκδιήγητο που έχει και τεχνικά προβλήματα πλέον λόγω του χρόνου» σχολίασε.

«Η εργολαβία που έχει ξεκινήσει αφορά σε ένα κεντρικό ζήτημα, δηλαδή στην υποστήριξη της στέγασης της κεντρικής αίθουσας του Κοινοβουλίου, με την έννοια ότι από πάνω υπάρχουν δοκοί και διάφορα επισκευάσματα από γυαλί» σημείωσε και ξεκαθάρισε πως «όλο αυτό θα ξηλωθεί και θα αποκασταθεί». Ενημέρωσε, επίσης, πως δεν θα διεξάγονται συνεδριάσεις στο χώρο της Ολομέλειας το Πάσχα για ένα μήνα.

Το έργο θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο και προϋπολογίστηκε στα 1.355.427,00 ευρώ, με το κονδύλι να εκταμιεύεται από το αποθεματικό και τον προϋπολογισμό της Βουλής.

Επικρίσεις στον Τύπο

Αξίζει να προστεθεί πως ο κ. Βούτσης άσκησε κριτική σε όσους διαδίδουν ότι στη Βουλή γίνονται ύποπτες προσλήψεις, με το σκεπτικό να βολευτούν τα «δικά μας παιδιά». Χαρακτήρισε τις διαδόσεις αυτές ως πλήρης ανοησία, την οποία θα εξηγούσε σε όποιον δεν ενδιαφέρεται για το κίνημα αντιπολιτικής. «Θα έπρεπε να σας προβληματίζει ότι δεν έρχονται σχετικές καταγγελίες κομμάτων» τόνισε προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Την Πέμπτη η συζήτηση για την Προανακριτική που ζητά η ΝΔ

Ως προς τα διαδικαστικά, επισήμανε πως τη Δευτέρα θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής του Novartis – Gate για την εκλογή προεδρείου, ενώ ανήγγειλε ότι το αίτημα της ΝΔ για σύστασης νέας Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης κατά των Πολάκη, Ξανθού και Κουρουμπλή θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter