Η ρωσική πρωτοπορία κάνει restart στη Θεσσαλονίκη, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Η ρωσική πρωτοπορία κάνει restart στη Θεσσαλονίκη, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Η Μαρία Τσαντσάνογλου, διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης μιλάει στην Μαρίνα Αγγελάκη για την έκθεση «Θεσσαλονίκη. Η Συλλογή Γιώργου Κωστάκη. Restart» με έργα της Ρωσικής Πρωτοπορίας που φιλοξενείται στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Ραπτόπουλου με τίτλο «Ο άνθρωπος που έκαψε την Ελλάδα» μια κουβέντα του συγγραφέα και της Έμυς Ντούρου πάνω στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία την οποία ο Ραπτόπουλος θεωρεί «επιρρεπή στη γελοιότητα».

Η προβολή της «Ηλέκτρας» του Μιχάλη Κακογιάννη είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου και ο Γιάννης Φέρτης θυμάται στιγμιότυπα από τα γυρίσματα της ταινίας. Στο ρεπορτάζ ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Συνέντευξη του διάσημου Κολομβιανού συγγραφέα Σαντιάγο Γκαμπόα που βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στην Ελλάδα στην Έμυ Ντούρου

Οι διοργανωτές του 21ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας γράφουν στο Documento για τη φετινή διοργάνωση.

Αφιέρωμα στις συμμορίες που αγαπήσαμε. Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης ξεχωρίζει τις πιο ριψοκίνδυνες, ελκυστικές και ευρηματικές συμμορίες της έβδομης τέχνης με αφορμή την έξοδο στις αίθουσες του φεμινιστικού μπλοκμπάστερ «Συμμορία των 8».

Από το 2007 η εθελοντική ομάδα ξεblogάρισμα με πόρους που συγκεντρώνει από μπαζάρ και εισφορές βοηθάει έμπρακτα τις φυλακισμένες μητέρες και τα παιδιά τους στο κατάστημα κράτησης του Ελαιώνα Θήβας. Το ρεπορτάζ είναι της Αφροδίτης Ερμίδη.

Η Χαρά του παγωτού στα Πατήσια κρατά από το 1969 κι έχει ως αφετηρία τις μυστικές Πολίτικες συνταγές που έκρυψε μέσα στο παπούτσι του ένα μικρό κορίτσι στη διάρκεια των ανταλλαγών πληθυσμού το 1922. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Η μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Καλλιώδη μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τα χαρακτηριστικά μιας θεραπευτικής μεθόδου που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ευεργετική για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Ένας νέος χώρος για παιδιά με προβλήματα όρασης δημιουργήθηκε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών στην Καλλιθέα με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

Ο Γιάννης Θέμελης μεταφραστής στο ελληνικό μεταφραστικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γράφει στη στήλη «Ζώντας σε ξένη πόλη» για το σεβασμό που εισπράττει ο πολίτης από το κράτος στο μικρό Λουξεμβούργο.

Ο stand up comedian Δημήτρης Χριστοφορίδης θυμάται την πρώτη φορά που έφαγε μάνγκο και από τότε σχεδόν άλλαξε η ζωή του δηλώνοντας ορθάνοιχτος σε κάθε νέα εμπειρία!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter