Κύπρος: Ντέρμπι με ξεκάθαρο φαβορί τον Μαλά οι προεδρικές εκλογές – Ρυθμιστής ο Παπαδόπουλος

Κύπρος: Ντέρμπι με ξεκάθαρο φαβορί τον Μαλά οι προεδρικές εκλογές – Ρυθμιστής ο Παπαδόπουλος

Σε θρίλερ αναμένεται να μετατραπεί ο Β’ γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, που υποστηρίζεται βασικά από τον ΔΗΣΥ και ο Σταύρος Μαλάς, που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την προεδρία της Κύπρου όπως και το 2013, με τα δεδομένα όμως να μην δείχνουν πως θα είναι τόσο εύκολη η επικράτηση του πρώτου όπως τότε.

Μάλιστα, αν θυμηθούμε δήλωση του μεγάλου χαμένου του πρώτου γύρου, Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε αναφέρει πως στον β’ γύρο δεν πρόκειται να στηρίξει Αναστασιάδη, τότε όλα δείχνουν τον Σταύρο Μαλά ένα βήμα πριν το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ εμφανίζεται πλέον ως ο απόλυτος ρυθμιστής του αποτελέσματος της ερχόμενης Κυριακής και σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην «Καθημερινή» της Κύπρου τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ξεκαθαρίσει ότι «στον δεύτερο γύρο ψηφίζουμε κατά Αναστασιάδη». Αν εμμείνει σε αυτή τη θέση, τότε είναι λογικό πως θα υποστηρίξει τον Σταύρο Μαλά καθιστώντας τον φαβορί για τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Αν συνυπολογίσουμε πως η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων (Αναστασιάδης-35,5%, Μαλάς-30,25%) δεν είναι πολύ μεγάλη, τότε την Κυριακή πρέπει να περιμένουμε ένα εκλογικό ντέρμπι με ξεκάθαρο φαβορί τον Σταύρο Μαλά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter