Μαξίμου προς υπουργεία: Κλείστε την τρίτη αξιολόγηση χωρίς καθυστερήσεις

Μαξίμου προς υπουργεία: Κλείστε την τρίτη αξιολόγηση χωρίς καθυστερήσεις

Το έγκαιρο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και κυρίως των προαπαιτούμενων εκείνων που δεν συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τη Δευτέρα στη Βουλή, και θα απαιτηθεί γι’ αυτά υπουργική απόφαση συζητήθηκαν σήμερα στη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Σταθάκης, Αχτσιόγλου, Κοντονής, Λιάκος, Ξανθός, Πολάκης, Φωτίου, Γεροβασίλη, Σπίρτζης, Τζανακόπουλος και ο γγ συντονισμού Δ. Παπαγιαννακος.

Το μήνυμα του Μαξίμου ήταν ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει χωρίς καθυστερήσεις ώστε το Eurogroup στις 22 του μηνός να συντάξει την έκθεση συμμόρφωσης και να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο κυβερνητικός σχεδιασμός στο δρόμο προς την τελική έξοδο από τα μνημόνια. Ειδικά τώρα που οι πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία δείχνουν να ευνοούν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα τόσο στο αρμόδιο υπουργείο όσο και στο Μαξίμου δέχονται ότι υπάρχει ένα θέμα για τους τρίτεκνους και πάνω στην εισοδηματική κατηγορία μεταξύ 13500 και 33000 ευρώ όπου θα υποστούν μειώσεις αλλά επί του παρόντος δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Το σίγουρο είναι καταλήγουν ότι το κονδύλι για τα εν λόγω επιδόματα αυξήθηκε κατά 260 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που εξοικονομήθηκε από τη μείωση δαπανών, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να τονιστεί αφού αυτό το επιπλέον ποσό πήγε στο σύνολό του στις οικογένειες με ένα και δύο παιδιά που έχουν εισόδημα κάτω από το όριο των 13000 ευρώ.

Ταυτοχρόνως, με δεδομένο τον προβληματισμό μεταξύ βουλευτών της συμπολίτευσης για ορισμένα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν ότι η σύσκεψη δεν αφορά στο πολυνομοσχέδιο, αλλά «στην εξέταση όλων των προαπαιτούμενων στο πλαίσιο της επικείμενης ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter