Σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ «ξύπνησε« την Αθήνα παραμονή Πρωτοχρονιάς

Σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ «ξύπνησε« την Αθήνα παραμονή Πρωτοχρονιάς

Μια αρκετά ισχυρή σεισμική δόνηση ξύπνησε αρκετούς κατοίκους σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,6 Ρίχτερ, και σημειώθηκε στον Κορινθιακό Κόλπο, σε απόσταση 86 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας, στις 06:02, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Είχε επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Κορίνθου, ενώ έγινε αισθητός μέχρι και την Καλαμάτα.

«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Θα περιμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ερωτηθείς για τον σεισμό των 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 06.02 το πρωί με επίκεντρο την παραλία της Δομβραίνας, στον Κορινθιακό Κόλπο.

Ο κ. Λέκκας είπε ότι η περιοχή αυτή, που είναι κοντά στις Αλκυονίδες έχει βεβαρημένο ιστορικό, έχει δώσει αρκετούς σεισμούς στο παρελθόν και πρέπει να περιμένουμε. Θέλω να πιστεύω -πρόσθεσε- ότι θα είναι ο κύριος Σεισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, ως και την Καλαμάτα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter