Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση κατά των πρώην υπουργών Π. Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα για την τραγωδία στο Μάτι

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση κατά των πρώην υπουργών Π. Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα για την τραγωδία στο Μάτι

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση κατά των πρώην υπουργών Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα και κατά παντός άλλου υπευθύνου, που κατέθεσε τον Αύγουστο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η Βαρβάρα Φύτρου που έχασε τον σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά της κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

   Η μήνυση διαβιβάστηκε σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που ορίζει την αμελητί αποστολή στη Βουλή δικογραφιών προκειμένου να ελεγχθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών.

Η μηνύτρια, εκτός των δύο υπουργών, στρέφεται και κατά κάθε αρμόδιου επικεφαλής τόσο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας όσο και της Περιφέρειας Αττικής, της Πολιτικής Προστασίας και του δήμου Μαραθώνα.

Όπως είχε δηλώσει ο συνήγορος της μηνύτριας Βασίλης Καπερνάρος μετά την κατάθεση της μήνυσης, η προσφυγή της κ. Φύτρου «ανοίγει τον δρόμο για τη διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από τη Βουλή».

Ο συνήγορος είχε δηλώσει ότι για την τραγωδία υπάρχουν «εγκληματικές ευθύνες και στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter