Συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ το βράδυ στη Βιέννη

Συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ το βράδυ στη Βιέννη

Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με τον ομόλογό του της πΓΔΜ, N. Dimitrov θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στη Βιέννη ενώ αύριο οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γ.Γ. ΟΗΕ, Matthew Nimetz.

Πηγές στο Ελληνικό ΥΠΕΞ σημειώνουν στο Documentonews.gr ότι δεν πρόκειται για μια αιφνιδιαστική συνάντηση αφού εδώ και μια εβδομάδα γράφονταν ότι επίκειται συνάντηση πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη στη Σόφια και τονίζουν πως η Αθήνα δεν έχει λόγο να αρνηθεί την οποιαδήποτε συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα δεν είναι έτοιμη ακόμη σε αυτήν τη συνάντηση να καταθέσει το σχέδιο Συμφωνίας το οποίο ετοιμάζει ενώ ενδιαφέρον υπάρχει αν ο κ. Νίμιτς έχει κάτι καινούργιο να κομίσει στην όλη διαδικασία.

Ο στόχος πάντως της Αθήνας είναι Αθήνα και Σκόπια να συνεχίζουν τις συνομιλίες χωρίς τη διαμεσολάβηση του κ. Νίμιτς σημειώνοντας μάλιστα ότι αν στη γειτονική χώρα παραμείνουν αδιάλλακτοι σε θέματα ταυτότητας (κάτι το οποίο αναφέρει ο κ. Νίμιτς δυσαρεστώντας την Αθήνα) δεν μπορεί να υπάρξει λύση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter