Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ διαψεύδουν τον Κυριάκο που μιλάει για ανομία

Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ διαψεύδουν τον Κυριάκο που μιλάει για ανομία

Την ώρα που ένας άνθρωπος χαροπαλεύει μετά την ληστρική επίθεση στο σπίτι του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να κερδίσει ψήφους μιλώντας για “ανεξέλεγκτη κατάσταση” σε ότι αφορά στην εγκληματικότητα. 

Η χθεσινή επίθεση στην Κηφισιά είναι αποτρόπαιη, ωστόσο όσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δρέψει “καρπούς” από τον φόβο που προκαλούν τέτοιους είδους επιθέσεις τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας τον διαψεύδουν κατηγορηματικά. Όπως διαψεύδουν και όσους σπεύδουν να δημιουργήσουν κλίμα τρόμου και εκτεταμένης ανομίας. 

Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη, δημοσιεύει στατιστικά, απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους 2017, σχετικά με το περιβάλλον ασφάλειας της χώρας, καθώς και τη συνολική αστυνομική ανταπόκριση, όπως αποτυπώνεται στο ηλεκτρονικό σύστημα Police On Line.

Το έτος 2017, σε σύγκριση με το 2016, μειώθηκαν οι ανθρωποκτονίες σε ποσοστό 3,7%, οι ληστείες σε ποσοστό 9,6%, ενώ ανεπαίσθητη αύξηση της τάξης του 0,8 %, καταγράφεται στις κλοπές-διαρρήξεις.

Στις άλλες κατηγορίες αδικημάτων, μείωση εμφανίζουν οι υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας κατά 49%, παράβασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατά 39,7%, οι ζωοκλοπές κατά 36,9%, οι υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης κατά 26,3%, οι υποθέσεις απατών κατά 14,2% και οι υποθέσεις νομοθεσίας περί όπλων κατά 4,8%.

Ως προς τον αριθμό των συλλήψεων, το 2017 συνελήφθησαν συνολικά (143.244) άτομα για αξιόποινες συμπεριφορές κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Από τους συλληφθέντες, (73.733) ενέχονται σε ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, αυτοκινήτων, καταστημάτων, ναρκωτικά κ.λπ.

Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν (40.972) σοβαρές υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, που αφορούν σε όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας.

Επίσης, το περασμένο έτος, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε επίπεδο διεθνούς συνεργασίας, συνελήφθησαν στη χώρα μας για σοβαρά αδικήματα (276) άτομα, τα οποία καταζητούνταν με Ευρωπαϊκά και Διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για τα στοιχεία της εγκληματικότητας το 2017

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter