Τι λέει η Κυβέρνηση για Σαββίδη και Ελληνικό ποδόσφαιρο

Τι λέει η Κυβέρνηση για Σαββίδη και Ελληνικό ποδόσφαιρο

Η επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη στη FIFA πέρα από μια τυπική κίνηση έχει και συμβολικό χαρακτήρα αφού δείχνει την αποφασιστικότητα του Μαξίμου να επιχειρήσει τουλάχιστον (αφού είναι άγνωστο αν θα τα καταφέρει) να βάλει σε τάξη το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κυβερνητικό στέλεχος αναφερόμενο στην προσπάθεια μερίδας του Τύπου να «χρεώσει» τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη στο Μαξίμου σημειώνει ότι ο κ. Σαββίδης, κατά δήλωσή του, πήρε τη ΣΕΚΑΠ το 2013 μετά από πιέσεις που δέχθηκε από την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώ την ίδια χρονιά πήρε και το Μακεδονία Παλλάς και φυσικά απέκτησε την Ελληνική ιθαγένεια.

«Για την Κυβέρνηση», συνεχίζει, «το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά η κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και η τήρηση των νόμων». Στο κυβερνητικό σκεπτικό η τιμωρία ενός προσώπου ή μιας ομάδας (όχι ότι θα την αποφύγει) και η συνέχιση του πρωταθλήματος σαν να μη συμβαίνει τίποτε θα μας φέρει σε μερικές Κυριακές από τώρα αντιμέτωπους με το ίδιο πρόβλημα αλλά με άλλους πρωταγωνιστές. 

Συνεπώς απαιτείται μια συνολική αντιμετώπιση ενώ η στάση της ΝΔ υποκρύπτει πολιτικά κίνητρα και δείχνει τις επιλεκτικές σχέσεις που διατηρεί με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα αναμένει τις αποφάσεις του αθλητικού δικαστή και αμέσως μετά θα επιδιώξει να καθίσει σε ένα τραπέζι με όλους και να ανακοινώσει τις όποιες αποφάσεις της οι οποίες «θα είναι ριζικές».

Το σίγουρο είναι ότι η υπόθεση έρχεται σε μια χρονική συγκυρία όπου ξεκινά και επί της ουσίας η μεγάλη και κρίσιμη διαπραγμάτευση για το τέλος των μνημονίων έτσι όπως τα γνωρίσαμε έως τώρα και την έξοδο στις αγορές, είναι ανοιχτό το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (μέχρι το τέλος της εβδομάδας η Αθήνα αναμένει να δει το κατηγορητήριο) ενώ αναμένουμε μέχρι τέλους Μαρτίου και το Σχέδιο Συμφωνίας με την πΓΔΜ που ετοιμάζουν εμπειρογνώμονες του ΥΠΕΞ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter