Τρίωρες προσχεδιασμένες επιθέσεις στη Βουλή από τάγματα χρυσαυγιτών

Τρίωρες προσχεδιασμένες επιθέσεις στη Βουλή από τάγματα χρυσαυγιτών

Τη συντονισμένη τρίωρη επίθεση προς τη Βουλή ταγμάτων της Χρυσής Αυγής, στα οποία συμμετείχαν βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Βούτσης προχώρησε στην αποκάλυψη πως επί τρεις ώρες τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών -στα οποία βρίσκονταν και βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης- εξαπέλυαν επιθέσεις κατά της Βουλής. «Ήταν αναμενόμενο και προσχεδιασμένο» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Το ξέραμε, το περιμέναμε. Επί τρεις ώρες πετούσαν καδρόνια και μάρμαρα που έφτασαν μέχρι την είσοδο της Βουλής».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι βουλευτές του δημοκρατικού τόξου μετά τη δημοσίευση των προσωπικών τους τηλεφώνων από ακροδεξιό Μέσο με συλληφθέντα εκδότη. Μάλιστα, την ώρα της ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Βουλής δεχόταν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις με απόκρυψη, οι οποίες προφανώς και προέρχονταν από υπερπατριώτες «μακεδονομάχους».

Προετοιμαζόταν μεγάλο χτύπημα

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν ενήμερα για την τεταμένη κατάσταση που θα προκαλείτο εκτός Κοινοβουλίου από τις προμελετημένες επιθέσεις των νεοναζί. Πάρα ταύτα, οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης έθεταν διαδικαστικά ζητήματα με θεσμικές αφηγήσεις και ευαισθησίες προκειμένου να επιμηκυνθεί η διαδικασία της συζήτησης μέχρι το βράδυ.

Οι ίδιες πηγές, τόνισαν πως δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να λάβουν χώρα κι άλλα επεισόδια αντίστοιχου ή και μεγαλύτερου βεληνεκούς τόσο στη χώρα όσο και στην ΠΓΔΜ. Εκτίμησαν δε πως αν δεν είχε γίνει το επεισόδιο με τον Μπαρμπαρούση το πρωί της Παρασκευής, ενδεχομένως σήμερα θα είχαμε πολύ πιο σοβαρή επίθεση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter