Υπόθεση Αμοιρίδη: Αθώα και θύμα στη δολοφονία του πρεσβευτή, δηλώνει η Φρανσουάζ

Υπόθεση Αμοιρίδη: Αθώα και θύμα στη δολοφονία του πρεσβευτή, δηλώνει η Φρανσουάζ

Βοήθεια για να αποδείξει την αθωότητά της, όπως λέει, αλλά και προς την ανήλικη κόρη της, για όσο η ίδια θα είναι προφυλακισμένη, ζητάει από τις ελληνικές αρχές η Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, με επιστολή της προς την Ελληνική Πρεσβεία στη Βραζιλία.

Στην επιστολή της που αποκαλύπτει η εφημερίδα Έθνος, η σύντροφος του πρεσβευτή ισχυρίζεται, μέσω των δικηγόρων της, ότι η κατάθεσή της ελήφθη από 10 αστυνομικούς που την έσπρωξαν προς τα κάτω, στην «υποτιθέμενη», όπως τη χαρακτηρίζει, σκηνή της δολοφονίας του συντρόφου της και πρεσβευτή της Ελλάδας, στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, αφήνοντας αιχμές για τις αρχές της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Στην ίδια επιστολή η σύντροφος του Αμοιρίδη, την οποία οι βραζιλιάνικες αρχές έχουν υποδείξει ως τον εγκέφαλο της δολοφονίας, με δράστη τον 29χρονο αστυνομικό-εραστή της, υποστηρίζει ότι δεν είχε λόγο να δολοφονήσει τον Έλληνα πρέσβη και ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος της.

«Κατ’ αρχάς δηλώνω αθώα στον λαό της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς είμαι το θύμα μιας επισπευδόμενης, άδικης και ασύνδετης αστυνομικής έρευνας, κατά παραβίαση του νόμου, όπως θα αποδειχθεί εν ευθέτω χρόνω. Έχω εμπλακεί χωρίς πειστήρια στην τραγική δολοφονία του συντρόφου μου Κυριάκου Αμοιρίδη, πρέσβη και πληρεξούσιου υπουργού, που έγινε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς ήμασταν σε άδεια τις ημέρες των Χριστουγέννων», γράφει η ίδια. Στην ίδια επιστολή επιτίθεται και κατά των ΜΜΕ της Βραζιλίας, υποστηρίζοντας ότι παρουσιάζουν «ψευδή και ανύπαρκτα στοιχεία σε βάρος της, προκειμένου να αμαυρώσουν το καλό όνομά της και της οικογένειάς της σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού».

H ίδια ζητά από τις ελληνικές αρχές να βοηθήσουν τη 10χρονη κόρη της, «μέχρι εγώ να μπορώ οριστικά να αποκαταστήσω τη μητρική φροντίδα, ιδίως την ψυχολογική μέριμνα». Δηλώνει πικραμένη από την προφυλάκισή της για 30 ημέρες, λόγω «απλών υποψιών» και εκφράζει εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές ότι θα αναθεωρήσουν αυτή την απόφαση, αν και αναγνωρίζει ότι για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να ασκηθεί δίωξη σε βάρος της, ώστε με τη σειρά της να μπορέσει να παρουσιάσει «τα πειστήρια» που δηλώνει ότι έχει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter