Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ινδία – Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων, χωρίς οξυγόνο τα νοσοκομεία

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ινδία – Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων, χωρίς οξυγόνο τα νοσοκομεία

Τραγική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στην Ινδία η οποία κατέγραψε σήμερα νέο παγκόσμιο ρεκόρ μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, με 332.730 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Η γιγαντιαία χώρα της Ασίας κατέγραψε το ίδιο διάστημα τραγικό ρεκόρ 2.263 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 το ίδιο διάστημα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έφθασε έτσι τους 186.920 νεκρούς, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 16 εκατομμύρια.

Το σύστημα υγείας της χώρας έχει καταρρεύσει εξαιτίας του σφοδρού νέου κύματος της πανδημίας. Ο ιός εξαπλώνεται με μια άνευ προηγουμένου ταχύτητα στην Ινδία, με τους ειδικούς στην υγεία  να κατηγορούν την κυβέρνηση για τα χαλαρά μέτρα, τις αποτυχημένες πολιτικές και στη «διπλή μετάλλαξη» του νέου κορονοϊού που εξαπλώνεται ραγδαία.

Τα νοσοκομεία κάνουν έκκληση για οξυγόνο καθώς τα περιστατικά είναι πάρα πολλά και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο μεγάλο όγκο ασθενών που καταφθάνουν. Τουλάχιστον έξι νοσοκομεία  στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί ξέμειναν εντελώς από οξυγόνο. Το προσωπικό του νοσοκομείου απηύθυνε μανιωδώς εκκλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας περισσότερες φιάλες οξυγόνου για τη θεραπεία ασθενών αναρτώντας παράλληλα εικόνες έξω από τους ασφυκτικά γεμάτους θαλάμους.

Tα κρεματόρια λειτουργούν καθημερινώς πραγματοποιώντας δεκάδες αποτεφρώσεις.

 

Την ίδια ώρα, στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα, από τις εστίες της κρίσης, 13 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου κοντά στη Μουμπάι, δύο ημέρες μετά τους θανάτους τουλάχιστον 29 διασωληνωμένων ασθενών σε δημόσιο νοσοκομείο εξαιτίας διαρροής στη δεξαμενή με το οξυγόνο στην πόλη Νασίκ.

Στην Ινδία των 1,3 δισεκ. κατοίκων καταγράφονται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας και ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων στον κόσμο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter