Επιστράτευσαν… ανεμβολίαστους γιατρούς για να στελεχώσουν το ΕΣΥ

Επιστράτευσαν… ανεμβολίαστους γιατρούς για να στελεχώσουν το ΕΣΥ

Χάος στα νοσοκομεία, χάος και στην κυβέρνηση η οποία έσπευσε να επιστρατεύσει γιατρούς προκειμένου να ριχτούν στην πρώτη γραμμή της «μάχης» χωρίς ωστόσο, να ελέγξει πρώτα αν έχουν εμβολιαστεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πνευμονολόγος Κατερίνα Αναπλιώτη η οποία μιλώντας στο MEGA ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εκτός του ότι δεν έχει εμβολιαστεί, απέχει αρκετά χρόνια από τα δημόσια νοσοκομεία, και από τις απαιτήσεις που προκύπτουν ειδικά τώρα είναι αυξημένες.

«Είναι η πρώτη μέρα που παρουσιάζομαι στον Ερυθρό. Έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το πρόβλημα είναι ότι είμαι ακόμα ανεμβολίαστη» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως σε επικοινωνία που είχε με τον Ιατρικό Σύλλογο της απάντησαν να κάνει… υπομονή και πως αρκετοί συνάδελφοι της βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

«Αυτή τη στιγμή έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου ανεμβολίαστη. Έχω μια αίτηση που θέλω να καταθέσω στη διοίκηση του νοσοκομείου για αναβολή της επίταξής μου. Θα αιτηθώ να εμβολιαστώ άμεσα και να μπορώ να βοηθήσω τους συναδέλφους μου και το εθνικό σύστημα υγείας», είπε η κυρία Αναπλιώτη.

Ερωτηθείς γιατί τόσο καιρό δεν προσέφερε τις υπηρεσίες της στο ΕΣΥ, η ίδια απάντησε:

«Πέραν του εθνικού συστήματος υγείας ένας γιατρός του ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει πολλά περιστατικά στα ιατρεία του. Οι ασθενείς μας μάς έχουν ανάγκη. Είναι τουλάχιστον 200 ασθενείς τον μήνα. Αυτή τη στιγμή αισθανόμαστε ξεριζωμένοι μέσα από αυτή τη διαδικασία» και πρόσθεσε: «Δώδεκα χρόνια τώρα ιδιωτεύω. Ένας γιατρός που είναι στο ιατρείο του έχει περάσει ένα μεγάλο διάστημα μακριά από τα δημόσια νοσοκομεία, και αυτό είναι ένα ακόμα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter