Ιταλική Ομοσπονδία: «Όποια ομάδα μετάσχει σε διοργάνωση πλην των UEFA-FIFA θα αποβάλλεται από την Serie A»

Ιταλική Ομοσπονδία: «Όποια ομάδα μετάσχει σε διοργάνωση πλην των UEFA-FIFA θα αποβάλλεται από την Serie A»

Μια πρωτόγνωρη όσο και σκληρή απόφαση πήρε η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προκειμένου να βάλει «φρένο» σε πιθανές ορέξεις συλλόγων στο μέλλον να μετάσχουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση εκτός UEFA και FIFA με αφορμή όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα με τη σύσταση της European Super League.

Η απόφαση ορίζει πως οποιαδήποτε ομάδας θελήσει να μετάσχει στην λίγκα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της Serie A. Τη συγκεκριμένη ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της χώρας Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ο οποίος πέρασε έναν κανονισμό που ουσιαστικά αναφέρει ότι θα φύγει οριστικά και αμετάκλητα όποιος σύλλογος δηλώσει συμμετοχή σε άλλη κλειστή Λίγκα.

«Για αυτούς που σχεδιάζουν να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση εκτός αυτών της UEFA και της FIFA χάνουν την εμπιστοσύνη μας και αποβάλλονται από το πρωτάθλημα», δήλωσε ορθά-κοφτά ο Γκραβίνα.

Μάλιστα, τα μέλη της Serie A ζητούν την επιβολή κυρώσεων σε Γιουβέντους, Ίντερ και Μίλαν που είχαν πρωτοστατήσει στη δημιουργία της European Super League, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να υφίσταται για την ώρα…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter