«Μήδεια»: Παρέλυσε και η Αθήνα από τη χιονόπτωση – Σε λευκό κλοιό ολόκληρη η Αττική (Photos – Video)

«Μήδεια»: Παρέλυσε και η Αθήνα από τη χιονόπτωση – Σε λευκό κλοιό ολόκληρη η Αττική (Photos – Video)

Τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού ανέδειξε και στην Αθήνα η κακοκαιρία «Μήδεια» καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, η χιονόπτωση εντάθηκε με αποτέλεσμα να το «στρώσει» στις περισσότερες περιοχές του λεκανοπεδίου, τη στιγμή που η χώρα παραμένει κομμένη στα δύο καθώς παραμένει κλειστή οδός Αθηνών – Λαμίας.

Κυριολεκτικά σε μία ώρα, περίπου στις 6 το πρωί, παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, οι δρόμοι σκεπάστηκαν από χιόνι και οι μετακινήσεις, ακόμα και για τους εργαζόμενους, μετατράπηκαν σε κουίζ για δυνατούς λύτες, με την υπογραφή του «επιτελικού» κράτους. Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα σημεία, που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στα βόρεια προάστια της Αθήνας ενώ υπάρχουν αναφορές και για το… Παλατάκι στο Χαϊδάρι.

Την ίδια ώρα, εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Αττικής όπως για παράδειγμα στη Λυκόβρυση αλλά ενώ σημειώνονται και διακοπές στην υδροδότηση το πρωί, επικαιροποιήθηκε η ισχυρή σύσταση της Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, όχι μόνο σε Βόρεια και Ανατολική Αττική, αλλά σε ολόκληρο τον νομό.

Όπως μπορείτε να δείτε, η χιονόπτωση είναι έντονη ακόμα και σε προάστια του Πειραιά, όπως η Νίκαια:

Εμβολιασμοί: Αναβάλλονται τα ραντεβού

Μετά τη σύσταση της Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει πως το εμβολιαστικό πρόγραμμα για τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αθηνών θα ξεκινήσει μετά τις 10 το πρωί.

Συγκεκριμένα, αναβάλλονται τα προγραμματισμένα ραντεβού των πολιτών, από τις 8 έως τις 10, στα εμβολιαστικά κέντρα που βρίσκονται στις συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής ενώ οι πολίτες θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού.

Εικόνες από το Χαλάνδρι:

Κομμένη στα δύο η χώρα

Με εντολές για άνοιγμα και κλείσιμο της Εθνικής Οδού αντιμετώπισε σε πρώτη φάση την έλευση της κακοκαιρίας «Μήδεια» η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Παρά το γεγονός πως η έλευση της κακοκαιρίας είχε προβλεφθεί, εν τούτοις οι κυβερνητικές αποφάσεις δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα απ’ όσα έπρεπε να λύσουν.

Το πρωί της Δευτέρας δόθηκε απροειδοποίητη εντολή για κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας,  δημιουργώντας πρόβλημα σε εκατοντάδες οδηγούς, ενώ από τις 7 το απόγευμα βρίσκεται σε ισχύ το νέο… οδικό lockdown από τον κόμβο Καλυφτάκη μέχρι την πόλη της Λαμίας!

Δείτε επίσης: Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία «Μήδεια»- Διεκόπη η κυκλοφορία στην Αθηνών – Λαμίας (Photos – Video)

Σε ερώτηση για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού τα ξημερώματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης αρκέστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση «έδρασε προληπτικά». Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνική Οδό θα ισχύει μέχρι την Τρίτη στις 19:00, αλλά η κατάσταση θα επανεκτιμάται από το πρωί της ίδιας ημέρας, ενώ έχει προγραμματιστεί και σύσκεψη στις 11:00 το πρωί.

Φωτογραφίες από την περιοχή του Γκύζη:

Διεκόπη η κυκλοφορία στη Μεσογείων

Διακόπηκε τα μεσάνυχτα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Μεσογείων, από την διασταύρωση με την οδό Αγίας Τριάδος στην Αγία Παρασκευή στο ρεύμα προς Γέρακα.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Παραμένουν τα προβλήματα και σήμερα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και φθάνουν κατά τόπους, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 10 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου. Δεν πραγματοποιούνται, επίσης, τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Πόρο, ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν αλλαγές και τροποποποιήσεις των δρομολογίων που έχουν προκληθεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Εικόνες από την Αθήνα αργά χθες το βράδυ:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter