Μητσοτάκης Εσωτερικού και Μητσοτάκης Εξωτερικού…

Μητσοτάκης Εσωτερικού και Μητσοτάκης Εξωτερικού…

Η αλήθεια είναι πως οι ψηφιακοί δημιουργοί της εικονικής πραγματικότητας – όσοι εργάζονται στον κλάδο – θα ζήλευαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παρουσία του, την ομιλία του σήμερα στη Βουλή.

Τέτοιος εξωραϊσμός της τραγικής πραγματικότητας και των παλινωδιών της κυβέρνησης που ξεπέρασε και την επιστημονική φαντασία και τα διαφημιστικά σποτ!

Αλλά εκεί που ξεπέρασε τον εαυτό του ήταν όταν εντός της χώρας «άσκησε κριτική» στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Εκείνος που δεν σήκωσε ποτέ το ανάστημά του στις Συνόδους Κορυφής, που ποτέ δεν αμφισβήτησε ουσιαστικά τις επιλογές των Βρυξελλών – για να μην πούμε τις επιλογές συγκεκριμένης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας – έδωσε τα ρέστα στην υποκρισία:

«Η Ευρώπη δεν μας τα είπε καλά. Πράγματι πέτυχε στην αλληλεγγύη και απέτυχε στην έγκαιρη προμήθεια επαρκών ποσοτήτων και στην διάθεσή τους στα κράτη μέλη. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ ο εμβολιασμός στην Ευρώπη είναι απελπιστικά αργός», είπε ο πρωθυπουργός σε μια μοναδική προσπάθεια να ρίξει ευθύνες στην Ε.Ε. αλλά πάντα θυμίζοντας τον εαυτό του που επιχειρεί συνεχώς να ρίξει ευθύνες σε όλους τους άλλους, από τους νέους, τους ηλικιωμένους, αλλά και σε κάθε επαγγελματική τάξη, ανάλογα με τη στιγμή.

Εκείνος που γέλαγε στη Βουλή όταν του πρότειναν για την πατέντα, που γέλαγε με ο,τιδήποτε δεν ήταν ευρωπαϊκή απόφαση, τώρα ήρθε να κλαφτεί και να ρίξει ευθύνες στους άλλους.

Και τι ακριβώς είπε επιπλέον ο Μητσοτάκης:

«Σήμερα, όλοι αναγνωρίζουν ότι η πορεία εμβολιασμού στην ΕΕ είναι απελπιστικά αργή. Δεν οφείλεται στις αδυναμίες κρατών ή Ελλάδας. Αν είχαμε σήμερα τριπλάσια εμβόλια, θα κάναμε τριπλάσιους εμβολιασμούς», ανέφερε στη Βουλή.

Τι έκανε λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εξασφαλίσει περισσότερα εμβόλια; 

Τη στιγμή για παράδειγμα που η ίδια η Αυστρία συζητά με τη Μόσχα για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρυβόταν ως χθες πίσω από τις αποφάσεις της Ε.Ε. Προφανώς και με τα συμφέροντα των Ευρωπαίων.

Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί 2.000.000 εμβολιασμούς το μήνα, αλλά δεν έκανε τίποτα για να τα εξασφαλίσει ακόμα και με διμερείς συμφωνίες.

Αλλά η υποκρισία του Κυριάκου Μητσοτάκης αποκαλύφθηκε λίγο πιο μετά, όταν για την καθυστέρηση των εμβολίων έριξε ευθύνες αποκλειστικά στην AstraZeneca… χωρίς να ονοματίσει την ίδια τη Pfizer που και η τελευταία δεν παρέδωσε τις ποσότητες που είχε υποσχεθεί…

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για παράδειγμα βρίσκεις: «Εκνευρισμός στην Ευρώπη για τις καθυστερήσεις της Pfizer»…

Για να μην μιλήσουμε για την σκληρή κριτική ακόμα και εντός της Γερμανίας κατά της προέδρου της Κομισιόν για τις αστοχίες και τα λάθη της.

Οπότε, όπως πάντα, τη δουλειά του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντα παραποιώντας την πραγματικότητα πιστός εκεί που θέλει να είναι πιστός…

«Τσάμπα μπάγκας» στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε αυτό φοβισμένος!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter